Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2015

Κρέμα aloven - Ένα θαυματουργό προιόν από τα σπλάχνα της Νάξου


Αξιοποιώντας  τις απέραντες γόνιμες εκτάσεις  του νησιού   μια παρέα Ναξιωτών με ανήσυχο και δημιουργικό μυαλό αποφάσισε να καινοτομήσει και κόντρα στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης να λανσάρει στην αγορά ένα προϊόν χρήσιμο για κάθε οικογένεια και για κάθε άνθρωπο, την κρέμα aloven. Η ετυμολογία της λέξης προέρχεται από τα πρώτα γράμματα  των λέξεων Aloe Vera Naxos
Η κρέμα aloven  αποτελείται από 100%  φυσικό βιολογικό ζελέ αλόης χωρίς χημικές προσμίξεις και συντηρητικά.
          Το προϊόν διατίθενται στην τοπική αγορά και οι καταναλωτές μπορούν να το αγοράσουν από τα ράφια των φαρμακείων της Νάξου και από καταστήματα καλλυντικών και οικολογικών προϊόντων. Λόγο της αυξημένης ζήτησης και του μεγάλου όγκου   παραγωγής  γίνεται ήδη προσπάθεια από την εταιρία για προώθηση του σε όλη την  Ελλάδα, αλλά και......
για εξαγωγής του στο εξωτερικό
      Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης είναι γνωστές στους ανθρώπους από την αρχαιότητα και η ιστορία της συνδέεται με πολλές αναφορές με τους λαούς της Μεσοποταμίας, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Χριστό! Όπως γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο οι μυροφόρες για να διατηρήσουν  αναλλοίωτο   το σώμα του Θεανθρώπου άλειψαν τις πληγές Του  με  σμύρνα και αλόη.  Σύμφωνα με ιατρικές ανακοινώσεις η χρήση της ενδείκνυται για την θεραπεία δεκάδων παθήσεων(ψωρίαση, εγκαύματα, γήρανση κ.α.) καθώς και για την προστασία και  περιποίηση του δέρματος και μπορεί να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση για προληπτικούς σκοπούς.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ
Η Αλόε Βέρα Νάξου ξεκίνησε στις αρχές του 2014, είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρίες που εδρεύει στην Νάξο και είναι η μοναδική που δραστηριοποιείται στην εξαγωγή και επεξεργασία φιλτραρισμένου καθαρού βιολογικού τζελ αλόης της ποικιλίας barbadensis miller.

Αποτελείται από μια ομάδα παραγωγών αλόης οι οποίοι ξεκίνησαν με όραμα να προβάλουν την βιολογική καλλιέργεια της αλόης και να την αναπτύξουν δημιουργώντας μια καινοτόμο μονάδα επεξεργασίας πρώτης ύλης, η οποία θα παρέχει υψηλής ποιότητας φιλτραρισμένη βιολογική αλόη καθώς και παρασκευάσματα (προϊόντα) περιποίησης του δέρματος με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αλόης στην αγορά.

Ο εξοπλισμός της εταιρίας με τα κατάλληλα μηχανήματα των οποίων η ανάθεση για την κατασκευή τους έγινε  σε ελληνικές εταιρίες και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CE), την καθιστά μοναδική στο  να παράγει φιλτραρισμένο και επεξεργασμένο ζελέ*αλόης σε συσκευασίες ασκητικών σάκων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε εταιρίας και σύμφωνα με τα προϊόντα που παράγει, καλλυντικές κρέμες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, lotion,  με προοπτικές σταδιακά την επέκτασης της.


Το προϊόν μας με την επωνυμία Aloven μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την φροντίδα και την περιποίηση του δέρματος σας και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε εγκαύματα, εκζέματα, κοψίματα, τσιμπήματα εντόμων, ακμή, έρπη, δερματικές αλλεργίες, ουλές, αναζωογόνηση μαλλιών και δέρματος, μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, ανανέωση της ξηρής ερεθισμένης επιδερμίδας, ραγάδες, σημάδια επιδερμίδας.




Σε ποιους απευθυνόμαστε:

Στο κοινό που αναγνωρίζει τα οφέλη που προσφέρουν όλες οι ευεργετικές ιδιότητες της αλόης.
Στους καταναλωτές που φροντίζουν την υγεία της επιδερμίδας τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Στους καταναλωτές με ευαίσθητο ταλαιπωρημένο ή επιβαρυμένο δέρμα.
Φαρμακευτικές, καλλυντικές και άλλες εταιρίες που είτε διαθέτουν είτε αποσκοπούν στην δημιουργία προϊόντων και επιθυμούν να εντάξουν ως συστατικό την βιολογική αλόη.


Το προϊόν χρησιμοποιείται μόνο για εξωτερική χρήση- Διατηρείται σε δροσερό μέρος.

Παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την Αλόε Βέρα Νάξου, στη Νάξο στις Κυκλάδες.




ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΟ ΑΛΟΗ
Η Αλόη η γνησία είναι ένα φυτό, (ανήκει στην κατηγορία των κρίνων) που φτάνει γύρω στα 60 έως 100 εκ. σε ύψος. Τα φύλλα είναι παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι, με ορισμένες ποικιλίες να εμφανίζουν λευκά στίγματα στις επιφάνειες των φύλλων. Το περίγραμμα των φύλλων έχει μικρά λευκά αγκάθια. Βγάζει άνθη το καλοκαίρι, τα οποία κρέμονται από ένα και μόνο βλαστό που φτάνει τα 90 εκ. σε ύψος. Τα άνθη έχουν σωληνοειδή μορφή, με κίτρινη στεφάνη που φτάνει γύρω στα 2 έως 3 εκ.

Η Αλόη η γνήσια (Aloe vera), επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι. Η Αλόη η γνησία μεγαλώνει σε άνυδρα κλίματα και συναντάται ευρέως στην Αφρική και άλλες άνυδρες περιοχές. Το είδος είναι γνωστό για τη χρήση του σε εναλλακτικές θεραπείες με χρήση φυτών. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για τη χρήση της, κάποιες όμως έρχονται σε αντίθεση με αυτές. Παρά τις αντιθέσεις αυτές, υπάρχουν στοιχεία ότι εκχυλίσματα της αλόης της γνησίας μπορεί να είναι χρήσιμα στην περιποίηση για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυξημένων λιπιδίων στο αίμα. Αυτές οι θετικές επιπτώσεις θεωρούνται ότι οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως πολυσακχαρίτες, ανθρακινόνη και λεκτίνες.

Διάκριση μεταξύ της αλοΐνης και του ζελέ του φυτού

Η Aλόη η γνησία όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός. Αυτός περιέχει την αλοΐνη η οποία έχει όμοια σύνθεση με το κόμμι. Από την άλλη, το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου, είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί, είναι καταπραϋντικό και λέγεται ότι βοηθά στην επούλωση.

Ιατρικές Χρήσεις

Η Aλόη η γνησία χρησιμοποιείται στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής και στης οικιακής χρήσης πρώτες βοήθειες. Τόσο ο ημιδιαφανής εσωτερικός πολτός (ζελέ) όσο και η κίτρινη ρητινοειδής αλοΐνη χρησιμοποιούνται εξωτερικά για να ανακουφίσουν το δέρμα από τραυματισμούς και δερματικές δυσφορίες. Ως φυτοθεραπεία, ο χυμός της αλόης βέρα συνήθως πίνεται για την ανακούφιση από δυσφορία του πεπτικού συστήματος (καούρες). Κάποια σύγχρονη έρευνα προτείνει ότι η αλόη η γνησία ενδέχεται να επιταχύνει σημαντικά την επούλωση μιας πληγής σε σύγκριση με τους συνηθισμένους τρόπους θεραπείας. Άλλες αξιολογήσεις σε τυχαίες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές δεν έχουν παράσχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η αλόη βέρα έχει κάποιο ισχυρό φαρμακευτικό αποτέλεσμα.

Σήμερα, η Αλόη η γνησία χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά από τον άνθρωπο. Το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε μικρής σπουδαιότητας εγκαύματα, πληγές, και διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η δερματοφύτωση. Ο χυμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί ποικιλία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Η εναλλακτική ιατρική με τη χρήση φυτών για θεραπεία ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του 1950, σε πολλές δυτικές χώρες. Οι ευεργετικές ιδιότητες από τη χρήση του ζελέ είναι σχεδόν άμεσες και, επίσης, προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα πάνω στις πληγές που λέγεται ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης. Έχουν γίνει πολύ λίγες μελέτες σχετικά με πιθανά οφέλη του ζελέ της αλόης της γνησίας με εσωτερική χρήση. Συστατικά της αλόης της γνησίας ενδέχεται να εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων. Υπήρξαν ορισμένες μελέτες σε ζώα που δείχνουν ότι το εκχύλισμα της αλόης της γνησίας έχει σημαντικές αντι-υπεργλυκαιμικές ιδιότητες και μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου Β. Οι μελέτες αυτές δεν έχουν εφαρμοστεί σε ανθρώπους.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :