Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2015

Παρατείνεται μέχρι τέλος Νοεμβρίου η υλοποίηση του έργου «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγιακής κουζίνας (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες»

Την απόφαση προέγκρισης τροποποίησης της σύμβασης του έργου «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγιακής κουζίνας (Aegean Cuisine) στις Κυκλάδες», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Με βάση τη απόφαση, παρατείνεται η διάρκεια υλοποίησης του έργου κατά τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015. Η παράταση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα όλων των.....
δράσεων που αφορούν την προβολή της αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, με δεδομένη την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τα τελευταία χρόνια.

Η συγκεκριμένη δράση, συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, την οποία υλοποιεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αποτελεί υποέργο της πράξης «Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου 2007 – 2013.

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη και η εμπορική αξιοποίηση των μοναδικών σε ποικιλία και ποιότητα προϊόντων των νησιών του Αιγαίου καθώς η προβολή της πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας. Ταυτόχρονα, στόχος είναι και η προώθηση του θεματικού τουρισμού στους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία στις διακοπές τους.

Στην πρώτη γραμμή της Agean Cuisine βρίσκονται οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία κ.λπ.), αφού λειτουργούν ως «βιτρίνα» για την προβολή των τοπικών προϊόντων, των κρασιών και της γαστρονομίας του Αιγαίου στους ξένους και Έλληνες επισκέπτες.

Τα κριτήρια για να ενταχθεί μια επιχείρηση εστίασης στο δίκτυο της Aegean Cuisine περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, την προσφορά εδεσμάτων που βασίζονται σε τοπικές συνταγές και ντόπια προϊόντα, την ποικιλία των παραδοσιακών συνταγών, τις πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας ή σπανιότητας καθώς και την ανάδειξη των υλικών που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των εδεσμάτων. Επίσης, την προσφορά εμφιαλωμένου τοπικού κρασιού από αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες και οινοποιούς.


Σκοπός είναι οι επιχειρήσεις – μέλη του δικτύου να λειτουργήσουν ουσιαστικά σαν πρεσβευτές της προσπάθειας ανάπτυξης των νησιών του Αιγαίου ως γαστρονομικοί προορισμοί. 
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :