Κυριακή, Ιουνίου 14, 2015

Μόνο ιδιοκτήτες πιτσαρίας ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ κερδοφόρες επιχειρήσεις

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
 Είναι ξεκάθαρο πως το σημείο τριβής, ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές, ΔΕΝ είναι ούτε ο ΦΠΑ, ούτε τα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε καν το κούρεμα του χρέους. Το «διακύβευμα» της εθνικής διαπραγμάτευσης είναι αναμφισβήτητα οι ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!
Και όταν λέμε ιδιωτικοποιήσεις, μιλάμε για πώληση συγκεκριμένων δημόσιων οργανισμών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων επηρεάζει σημαντικά τα τεράστια γεωστρατηγικά συμφέροντα που συγκρούονται στην παρούσα χρονική συγκυρία, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των.....
Βαλκανίων.
Είναι προφανές ότι η όξυνση των σχέσεων Δύσης-Ρωσίας-Κίνας, υποχρεώνει κυβερνήσεις και κράτη να πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου. Σ’ αυτό τον σκληρό και αδυσώπητο ανταγωνισμό, οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν επιτρέπουν ουδέτερη θέση σε κανέναν. «Ή είσαι μ’ εμάς, ή δεν είσαι». Και αν δεν είσαι, ετοιμάσου να υποστείς την... μήνη αυτού που αρνείσαι να υπηρετήσεις καθ’ ολοκληρία. Απαιτείται μεγάλο σθένος, αλλά και βαθιά γνώση των διπλωματικών ελιγμών, για να μπορέσεις να ξεφύγεις. Η Ελλάδα προς το παρόν κρατάει ουδέτερη στάση. Την μία μέρα είναι με την Ρωσία και την επόμενη με τις ΗΠΑ. Αυτή η στάση, είναι προφανές πως δεν θα οδηγήσει πουθενά. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πάρει θέση, όπως έκανε και στους δύο προηγούμενους παγκοσμίους πολέμους. Κι επειδή αναφέρθηκα σε παγκοσμίους πολέμους, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως αυτή την στιγμή μπορεί να μην υπάρχει κάποιος διακηρυγμένος παγκόσμιος πόλεμος, ωστόσο η αναβίωση του ψυχρού πολέμου, ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, η όξυνση των σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας για τη Νότια Θάλασσα, καθώς και η Γερμανοποίηση της Ευρώπης συνθέτουν ένα καυτό γεωπολιτικό μίγμα, το οποίο οδηγεί νομοτελειακά σε σύγκρουση… Ακόμα και ένοπλη!!!
Όσον αφορά τα Βαλκάνια αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά η χερσόνησος του Αίμου. Τα Βαλκάνια ανέκαθεν αποτελούσαν  το «βαρέλι με το μπαρούτι», το οποίο απειλεί να τινάξει την Ευρώπη στον αέρα.
Οι «ιδιωτικοποιήσεις», των ασημικών της – προ πολλού – πτωχευμένης ελληνικής οικονομίας, αποτελούν το σημείο αιχμής της Ελληνικής διπλωματίας…
Οι Γερμανοί θέλουν τη ΔΕΗ, οι Ρώσοι την ΔΕΠΑ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Κινέζοι τον ΟΛΠ και οι Αμερικάνοι τα πάντα…
Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σε συνδυασμό μ’ αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μπορεί ν’ αλλάξει ΠΛΗΡΩΣ το status quo στο Ευρωπαϊκό εμπόριο. Η μεταποίηση των κινεζικών προϊόντων και η μεταφορά τους, ως Ευρωπαϊκά πλέον, σπάει εμπορικά κατεστημένα ετών.
Από την άλλη η ιδιωτικοποίηση των δικτύων και η εκμετάλλευση των πλούσιων ελληνικών κοιτασμάτων λιγνίτη, σε συνδυασμό με τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλάζουν τις ισορροπίες στην ενεργειακή αγορά.
Για να είμαι ξεκάθαρος, οι προαναφερθείσες ιδιωτικοποιήσεις αν τελικά γίνουν πραγματικότητα – κατά την γνώμη μου – βάζουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια…
Στην ουσία η μόνη ιδιωτικοποίηση που προωθήθηκε στα χρόνια του Μνημονίου, ήταν το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ΟΠΑΠ στους Τσεχορώσους, με την μεσιτεία του – τότε – πρωθυπουργικού φίλου Δημήτρη Μελισσανίδη!!! Πρόκειται ασφαλώς για μια ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ απόφαση την οποία χρεώνεται προσωπικά ο ΤΕΩΣ πρωθυπουργός και ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ αρχηγός της ΝΔ.
Ο Σαμαράς σαν πετυχημένος ιδιοκτήτης πιτσαρίας, έκλεισε την πλεονασματική EΡΤ και πούλησε τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος, πως έχει σχέση με τις bussiness, όσο και ο ψιλικατζής της γειτονιάς!!!
Για να μην τα ρίχνουμε όλα στον ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ, έχουμε να πούμε για τον σημερινό Έλληνα πρωθυπουργό… Ιδού η Ρόδος, ιδού και το «πήδημα»… Ήρθε η ώρα ΚΙ ΑΥΤΟΣ να αποδείξει θέσεις και προθέσεις…
Οι διάφοροι «όψιμοι» σύμμαχοι της Ελλάδας – δυτικοί και ανατολικοί –  δείχνουν να στηρίζουν λυσσαλέα τις ανωτέρω ιδιωτικοποιήσεις.
Αποτελεί μεγάλη τύχη για τη ΔΕΗ και τον ΟΛΠ, η παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο «επικεφαλής» του αριστερού ρεύματος, είναι δεδομένο πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, για να ματαιωθεί το συγκεκριμένο ξεπούλημα. Αυτό που λένε οι διάφοροι «νεοφιλελέδες» για τον Λαφαζάνη και τις «σοβιετικού τύπου» εμμονές του, τα ακούω «τσάμπα και βερεσέ»… Όπως έχω ξαναγράψει, οι συγκεκριμένοι Οργανισμοί «επιβάλλεται», να παραμείνουν δημόσιοι και να αποκτήσουν ξανά τον κοινωφελή τους χαρακτήρα. Εγώ θα το πάω και παραπέρα.
Ελπίζω η κυβέρνηση να επιδείξει σθένος και να επανακρατικοποίησει με κάθε τρόπο τον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ…
Ο κόσμος αλλάζει… Η παγκοσμιοποίηση οδηγείται στις καλένδες… Όλα τα κράτη πρωτίστως εξυπηρετούν τα εθνικά τους συμφέροντα. Δε νοείται, στην παρούσα συγκυρία, με την Τουρκία να κόβει βόλτες στο Αιγαίο, την Αλβανία να θέλει να φτάσει ως την Πρέβεζα και τον Γκρούεφσκι να ονειρεύεται την Θεσσαλονίκη, η «πτωχευμένη» Ελλάδα, να αφήνει ακόμα και σήμερα στα χέρια των Γερμανών και των Τσεχορώσων τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ αντίστοιχα…
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Η ακκροδεξια συμπραξει με τον λαφαζανη