Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

ΟΧΙ στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Θέμα:  Απόφαση Γενικής Συνέλευσης
Η  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εκτιμώντας την κατάσταση στη χώρα μας όπως έχει διαμορφωθεί  μετά την απόφαση του Κοινοβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζει τα εξής: 
            Η διαπραγμάτευση  με τους «εταίρους δανειστές» οδηγεί μαθηματικά σε νέα συμφωνία – μνημόνιο και όχι σε «έντιμο συμβιβασμό», όπως επεδίωκε η ......
ελληνική Κυβέρνηση.     Η  «διαρροή» των προτάσεων της ελληνικής Κυβέρνησης, (κείμενο 47 σελίδων,  όπως συμπληρώθηκε)  αποσαφηνίζει ότι   σε κάθε περίπτωση, είτε στην περίπτωση της αποδοχής των «ελληνικών» θέσεων, είτε επιβολής των θέσεων των δανειστών, έρχονται  νέα επώδυνα  - αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μαζί με την διατήρηση του συνόλου των εφαρμοστικών νόμων των προηγούμενων μνημονίων.
 Ετοιμάζονται:  νέα επέλαση  στα εργασιακά και  στα ασφαλιστικά  δικαιώματα,  τις συλλογικές συμβάσεις,  νέα φορολογικά βάρη -  ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα. Διατηρούνται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγουμένων μνημονίων που τσάκισαν λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα.  Παραμένουν σε ισχύ όλες οι κατευθύνσεις για το «φτηνό και ευέλικτο κράτος», της κινητικότητας, της αξιολόγησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της φοροληστείας, ενώ οι εργαζόμενοι καλούνται   να επιλέξουν πόσα επιπλέον θα χάσουν.
Οι πραγματικές προθέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν από την άρνησή της να θέσει, έστω σε ψηφοφορία, συμπλήρωση – διαμόρφωση των ερωτημάτων, έτσι ώστε να δοθεί στον ελληνικό λαό η δυνατότητα να εκφράσει τη θέση του  και για το «ελληνικό» μνημόνιο αλλά και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση…
            Αποκαλύπτεται δηλαδή η πρόθεση να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην επιλογή μεταξύ των δύο εκδόσεων της  νέας συμφωνίας – μνημόνιο.

Η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»!
           
            Μια συμφωνία που θα τσακίζει παραπέρα τη ζωή των εργαζομένων, δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός»! Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Έχουμε πείρα, χορτάσαμε από πολιτικές  που υπόσχονταν το   «μικρότερο κακό». Δεν διαπραγματευόμαστε  τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα για τα οποία οι εργαζόμενοι μάτωσαν για δεκαετίες !

Απορρίπτουμε τα παλιά και τα νέα μνημόνια, όποιος και αν είναι ο συγγραφέας! Αγωνιζόμαστε – απαιτούμε την αναπλήρωση των απωλειών του λαϊκού εισοδήματος όλα τα χρόνια των μνημονίων.

Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!

            Καμιά διαπραγμάτευση για το σε ποιο ποσοστό θα συνεχιστεί η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, οι  ελαστικές  εργασιακές  σχέσεις, τα εκατομμύρια των ανέργων, η παράδοση στους ιδιώτες της υγείας, της παιδείας , των υποδομών.
            Καμιά διαπραγμάτευση πίσω από  την πλήρη κάλυψη όλων όσων έχασαν οι εργαζόμενοι  τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Δεν μπορεί στο όνομα του ληστρικού χρέους να συνεχίζεται η θυσία των δικαιωμάτων και των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν εμπειρία για το που οδηγούν οι “διαπραγματεύσεις” με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους «προστάτες».
Μόνο με  οργανωμένο λαό και  ισχυρό λαϊκό εργατικό κίνημα στο προσκήνιο μπορούν να υπάρξουν νίκες και πραγματική ανατροπή προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Καμιά ανάθεση, καμιά αυταπάτη, ο λαός  στο προσκήνιο για να την ανατροπή  της σύγχρονης βαρβαρότητας.
Σε συνέχεια των αποφάσεων αλλά και των αγώνων του Συλλόγου μας που μετρά περισσότερες από ογδόντα (80) ημέρες απεργίας  τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων, απαιτούμε :
·         Καμιά διαπραγμάτευση με τους σφαγείς των δικαιωμάτων μας.
·         Κάλυψη όλων των απωλειών των λαϊκών στρωμάτων.
·         Καμιά αναγνώριση χρέους - Μονομερής διαγραφή τώρα.
·         Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και νόμων.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και για όλους υγεία – παιδεία – πρόνοια.
·         Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με καθολική ισχύ νόμου.
·         Σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Με αυτό το σκεπτικό συμμετέχουμε στις κατά τόπους  αγωνιστικές εκδηλώσεις συγκεντρώσεις κλπ
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μπροστά και στο δημοψήφισμα,   να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και τα μνημόνια διαρκείας, από όπου και αν ετοιμάζονται, με κάθε πρόσφορο τρόπο!
.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                          
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ               




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

myhuonglequyen είπε...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ