Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Νέα στιλιστικά ήθη από Κίνα… σε Κυκλάδες!


Το καλοκαίρι έκανε την εμφάνισή του και μαζί με αυτό κατέφθασαν και τα πρώτα κύματα τουριστών στο κυκλαδικό νησιωτικό σύμπλεγμα.
Ειδικά στα δημοφιλέστερα και παγκοσμίου φήμης νησιά, έκαναν αισθητή την άφιξή τους κινέζοι τουρίστες, που όπως φαίνεται και από το στιγμιότυπο που συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του psts.gr, έκαναν την απόβασή τους φέροντας μαζί τους - εκτός από..... τις αποσκευές τους - και νέα στιλιστικά ήθη από τη χώρα τους...

Συναντήσαμε πλήθη κινέζων επισκεπτών στη Μύκονο, και παρατηρήσαμε ότι όλες σχεδόν οι νεαρές κινέζες τουρίστριες, έφεραν σε μια προσπάθειά τους να προφυλαχθούν από τον καυτό ήλιο του Αιγαίου, κομψότατες ομπρέλες που ολοκλήρωναν τις στιλιστικές εμφανίσεις τους και προσέδιδαν τον χαρακτηριστικό «αέρα» της Άπω Ανατολής στις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Η λεπτεπίλεπτη ομορφιά του συγκεκριμένου αξεσουάρ, θέαμα κοινό για τις περισσότερες κινέζες επισκέπτριες, τράβηξε τα βλέμματα χάρη στην απέριττη, κομψή γοητεία του και στην ιδιαίτερη προσεγμένη χάρη του!



Η κινεζική τέχνη της ομορφιάς σε μικρή κλίμακα, της ιδιότυπα περίτεχνης αλλά καθόλου πομπώδους απλότητας - που συνιστά επίσης στοιχείο της κινεζικής φιλοσοφίας - αποτυπώνεται και στις λεπτεπίλεπτες ομπρέλες των τουριστριών, που φαίνεται να εισάγουν νέα στιλιστικά ήθη στις κοσμοπολίτικες ακτές των Κυκλάδων.

Ευπρόσδεκτες οι νέες στιλιστικές επιλογές με άρωμα Άπω Ανατολής, όπως επίσης και οι κινέζοι τουρίστες που έχουν αρχίσει να κατακλύζουν τα νησιά μας.
Είναι γνωστοί εξάλλου οι μαζικοί γάμοι που τελούνται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη, είναι γνωστό επίσης, ότι η πολυπληθής Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη ανερχόμενη τουριστική αγορά στον κόσμο.
Ίσως ένα στοιχείο μιας στοχευμένης τουριστικής πολιτικής και για την Πάρο, θα ήταν η προσπάθεια προσέκλυσης κινέζων επισκεπτών στο νησί καθώς η Πάρος διαθέτει όλα εκείνα τα φυσικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα που θα προσέλκυαν μια τέτοια μεγάλη αγορά. Ελπίζουμε λοιπόν, ότι η κατά πολλούς αρνητικά χαρακτηριζόμενη παγκοσμιοποίηση, θα εισάγει νέους λαούς στο «παιχνίδι» της τουριστικής κινητικότητας και θα εμπλουτίσει τον τουριστικό τομέα όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτισμικά, χάρη στα νεοεισερχόμενα ήθη λαών, όπως η Κίνα, που φημίζονται για την ευγένεια, την διακριτικότητα και την ήπια ιδιοσυγκρασία.

- See more at: http://parianostypos.gr/index.php/kyklades-aigaio/kyklades-aigaio-koinonia/item/16167-nea-stilistika-ithi-apo-kina-se-kyklades#sthash.hm2FoNXM.dpuf
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :