Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Τοποθέτηση Νίκου Μανιού στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Νίκος Μανιός υποστήριξε στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας στις 10 Ιουνίου 2015 ότι το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας έχει προσεγγισθεί από σχεδόν όλες τις πλευρές στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο. Διαπίστωσε ότι τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που προέκυψαν παρέμειναν ανεφάρμοστα, με......
χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι η Διυπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας δεν έχει λειτουργήσει και δεν έχει επιτελέσει κανένα έργο.
        Επιπλέον, σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν θα μπει σε μια διαδικασία επανάληψης προηγούμενων θεματικών συνεδριάσεων,αλλά θα επανεξεταστούν κάποιες σημαντικές εξ αυτών που χρήζουν περισσότερης προσοχής ή και νέας προσέγγισης. Σε αυτά τα πλαίσια αναφέρθηκε σε ερωτήματα όπως η σχέση ανάμεσα στην προβολή της ταχύτητας, της βιομηχανίας αυτοκινήτων, της παντελούς υποτίμησης των δικτύων σταθερής τροχιάς με τα τροχαία ατυχήματα, και δυστυχήματα που πρέπει να διερευνηθούν. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στα νησιά παρατηρούνται αναλογικά περισσότερα δυστυχήματα και το έθεσε σε μελλοντική ημερήσια διάταξη.
            Τέλος, ο Νίκος Μανιός έθιξε την Οδική Ασφάλεια από κοινωνιολογικής πλευρά και τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί συμπεριφορικά η στάση που κρατάμε κατά την διάρκεια της οδήγησης. Η κοινωνία συχνά μας οδηγεί σε έναν ατομικό τρόπο συμβίωσης, σε μια συμπεριφορά που δεν λαμβάνει υπόψη τον συνάνθρωπο. Θα πρέπει να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη μιας συγχωρητικής και ανεκτικής στάσης με αναφορά στον συνάνθρωπο κατά την διάρκεια της οδήγησης. Επιπλέον αμφισβήτησε το αξιακό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο αναβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής του ανθρώπου με την μεγαλύτερη ταχύτητα και την συντόμευση των διαφόρων ταξιδίων.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :