Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015

Συλλυπητήρια επιστολή Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου για το θάνατο του Γεώργιου Νικολάου Λαγογιάννη

     Στο άκουσμα του θανάτου του Γεώργιου Νικολάου Λαγογιάννη εκλεκτού μέλους  στο Σωματείο   Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία ,  θα θέλαμε να απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του ως ελάχιστη αναγνώριση και εκτίμηση.
   Υπηρέτησε το χώρο της Εστίασης με ήθος και πάθος προσφέροντας έτσι στον κλάδο του , στο νησί του και στο κοινωνικό σύνολο. Εργασιομανής. Από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του και για.....
αρκετό καιρό ταξιδεύοντας σε κρουαζιερόπλοια ως μάγειρας κατέληξε στο νησί του το 1970 και ανέλαβε το εστιατόριο «Μελτέμι» ταυτίζοντας μ’ αυτό την ζωή την δική  του και της οικογενείας του. Λάτρης της ποιότητας, προσπαθούσε να χρησιμοποιεί στις παρασκευές του πάντα όσο αυτό ήταν δυνατόν, φρέσκα προϊόντα  του νησιού του και να αξιοποιεί και να ενισχύει έτσι την τοπική παραγωγή.
   Η αυθεντική ελληνική και Ναξιακή κουζίνα πρωτοστατούσε στο κατάστημά του. Στήριξε και αποτέλεσε βασικότατο πυλώνα της Εστιατορικής στο νησί μας και συμμετείχε έτσι ως  βασικός πρεσβευτής στην διαφήμιση της Νάξου και στην τουριστική της ανάπτυξη στα πρώτα εκείνα δύσκολα χρόνια της επικοινωνίας.  Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με θυσίες και διατηρώντας πάντα τον πράο, γαλήνιο, αθόρυβο και καλοσυνάτο χαρακτήρα του χωρίς ίχνος έπαρσης. Διατηρούσε πάντα τις καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του που όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα γι’ αυτόν. Το Μελτέμι ήταν ένα πραγματικό σχολείο για όσους πέρασαν από εκεί.
     Αγκάλιασε με θέρμη το Σωματείο μας από την αρχή της ίδρυσής του και πάντα ενδιαφέρονταν να μαθαίνει για τις εξελίξεις στον κλάδο. Θα αποτελεί για όλους εμάς πάντοτε φωτεινό παράδειγμα
  Άξιος συνεχιστής  ο γιός του Νίκος εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στο «Μελτέμι» διαφυλάσσοντας όλα εκείνα που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Αποδεικνύει έτσι πως η παρουσία  του ήταν τόσο σημαντική ώστε η ιστορία του να αξίζει να γράφεται για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.
.Καλό ταξίδι Κύριε Γιώργο.

Το Δ.Σ
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :