Κυριακή, Μαΐου 24, 2015

ΣΥΝΑΓΕΡΓΜΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκτός από τη νέα φοροεπιδρομή όπου η κυβέρνηση ετοιμάζει κατά του λαού και ειδικότερα κατά των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου φέρνει και άλλη «βόμβα» που μας αφορά άμεσα και χρειάζεται τώρα να δώσουμε περήφανη και αποφασιστική απάντηση.
Ο υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης, Π. Καμμένος, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» 15/ 5, ανακοίνωσε ότι θα.....
προτείνει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ «τη δημιουργία μίας σημαντικής ΝΑΤΟικής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ( στην ΚΑΡΠΑΘΟ)»!
Αυτή η εξωφρενική και άκρως επικίνδυνη πρόταση αποτελεί θέση συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό το επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελαρίδης ο οποίος αποκάλυψε ότι αυτή η θέση είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και ότι πρόκειται «για μεταφορά μιας σχεδιαζόμενης βάσης από την Κρήτη - σε κάποιο νησί του Ανατολικού Αιγαίου».
Αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά τις δηλώσεις Τσίπρα:«λέω με τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ», τις προτάσεις Καμμένου «για συνεκμετάλλευση (των φυσικών πόρων) του Αιγαίου με τις ΗΠΑ» καθώς και τις θέσεις της κυβέρνησης ότι θα στηρίξει πιο ενεργητικά τα νέα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ σε Μέση Ανατολή, Αφρική κ.ά., δήθεν για την προστασία των χριστιανών από τους τζιχαντιστές και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Κανένα νησί του Αιγαίου δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ!
Η Νατοϊκή βάση θα είναι μια διαρκής απειλή για τα λαϊκά δικαιώματα, την ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Είναι ψέμα ότι η βάση στο Αιγαίο θα προστατεύσει τα νησιά από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η αλήθεια είναι ότι το ΝΑΤΟ συνέβαλε στην δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει, αλλά στηρίζει τις Τουρκικές προκλήσεις και το ίδιο πρωτοστατεί στην αλλαγή των συνόρων!
Νατοϊκή βάση στο Αιγαίο θα σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις που σπέρνουν τη φρίκη και τον όλεθρο στους λαούς και τροφοδοτούν τα κύματα των απελπισμένων προσφύγων που θαλασσοπνίγονται με τα παιδιά τους στη Μεσόγειο, προκειμένου να μοιράσουν οι ιμπεριαλιστές τις αγορές, το φυσικό αέριο και πετρέλαιο, τους δρόμους των εμπορευμάτων και της ενέργειας! Θα αυξήσει τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ένα γενικευμένο πόλεμο που εγκυμονούν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, επεμβάσεις και συγκρούσεις στην περιοχή μας.
Καμιά ολιγωρία, καμιά υποτίμηση του κινδύνου!
Καλούμε  το λαό του νησιού μας να ξεσηκωθεί, τις νέες και τους νέους να πρωτοστατήσουν ώστε να αποτρέψουμε τη δημιουργία Νατοϊκής Βάσης Πολέμου και θανάτου στο Αιγαίο.

Νάξος, 23/5/2015
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :