Κυριακή, Μαΐου 03, 2015

Μεγάλη συγκέντρωση στο Αμβούργο για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, με ομιλητή τον Μ.Γλέζο

Με μεγαλειώδη συγκέντρωση στο δημαρχείο του Αμβούργου συνεχίστηκε χθες Σάββατο 2.5.2015 η περιοδεία του Μανώλη Γλεζου στη Γερμανία για το θέαμα των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα.
Πλήθος κόσμου, Γερμανοί και Έλληνες, γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα σε τέτοιο βαθμό που οι διοργανωτές να υποστηρίζουν πως η αίθουσα αυτή υποδέχεται
τόσο κόσμο μόνο στις επίσημες τελετές κατά τους εορτασμούς της πόλης.
Ο Μανώλης Γλέζος καταχειροκροτουμενος κάλεσε τον κόσμο να ......
εντείνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός παγγερμανικό δικτύου επιτροπών, πόλεων και χωρίων, που θα συντονίσει τις προσπάθειες για τη δικαίωση του ελληνικού αιτήματος.
Η ανταπόκριση του κοινού υπήρξε άμεση και μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς ενθουσιασμού.
Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του παγερμανικου δικτύου αναμένεται να παίξει η επιτροπή Ακ Αμβούργο-Δίστομο που δραστηριοποιείται από το 2001 στο συγκεκριμένο ζήτημα σε Γερμανία και Ελλάδα.
Ο Μανώλης Γλέζος εξήρε το έργο της Επιτροπής, η δράση και η διεύρυνση της οποίας αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του παγγερμανικού δικτύου διεκδίκησης.
 Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κατεύθυνση αυτή ήδη έχουν συγκροτηθεί τις προηγούμενες μέρες επιτροπές στη Φραγκφούρτη και στο Χάναου.
Εκτός του Μανώλη Γλέζου στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθας, Η βουλευτής του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς(Die Linke) Ulla Jepke, ο Ευρωβουλευτής του Die Linke Fabio de Masi, προσωπικότητες όπως ο Γερμανός ηθοποιός Rolf Becker Κ.α
Περισσότερα στο http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2015/05/blog-post_93.html
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :