Κυριακή, Μαΐου 10, 2015

Συμπλήρωσε 14 χρόνια ανελλειπούς κυκλοφορίας η "Κυκλαδική"!

Στις 10 Μάιου 2001 είδε το φως της κυκλοφορίας το πρώτο φύλλο της "Κυκλαδικής". Από τότε πέρασαν γεμάτα 14 ολόκληρα χρόνια. Ανελλιπώς κάθε πρωί κάθε εργάσιμης μέρας της εβδομάδας, εδώ και τόσα χρόνια είμαστε πιστοί στο ραντεβού με τους αναγνώστες που επιθυμούν και απαιτούν μία ενημέρωση έγκυρη και αντικειμενική. Αυτό το τελευταίο που το έχουμε σαν ...ανέκδοτο, έχει επισημανθεί και σε σχετική απόφαση δικαστηρίου. Ότι δηλαδή η εφημερίδα "Κυκλαδική" τήρησε την αντικειμενικότητα και την δημοσιογραφική δεοντολογία.
Μπορεί σήμερα η ενημέρωση να θεωρείται δεδομένη ή πλουραλιστική, όπως λένε, από το διαδίκτυο. Όμως οι εκατοντάδες (για να μην πούμε χιλιάδες) αναγνώστες της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας, δείχνουν ότι κανένα διαδίκτυο δεν μπορεί να ξεπεράσει την......
έντυπη δημοσιογραφία που ασκείται με φιλότιμο και επαγγελματισμό μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, από πολλές απόψεις. Ας μην το αναλύσουμε σήμερα όμως. Δεν είναι τυχαίο που σε ένα κλάδο, όπως οι εκδόσεις εφημερίδων, και η ενημέρωση μπορεί να επήλθαν κοσμογονικές αλλαγές, αλλά δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο ο τρόπος που αξιοποιούνται οι ειδήσεις από τους τελικούς λήπτες που είναι οι πολίτες. Οταν αναφέρονται σε εγκυρότητα είδησης η μερίδα του λέοντος προέρχεται από την έντυπη δημοσιογραφία και δη από την εφημερίδα. Ετσι και εμείς προσπαθούμε για το καλύτυερο. Με ένα επιτελείο έμπειρων και μαχητικών δημοσιογράφων μαθαίνουμε πρώτοι τα νέα που δεν θέλουν ορισμένοι να τα μάθει ο πολίτης και σταθερά αποστρέφουμε το βλέμμα στην μασημένη τροφή των "δελτίων τύπου" ή της αντιγραφής από "κεντρικά sites" που είναι για άλλα Μέσα, νέας κοπής, το κυρίαρχο "μενού" τους...
Η καθημερινή ενημέρωση με ρεπορτάζ από όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας, οι έρευνες, η άμεση κι έγκυρη ανάρτηση όλων των ειδήσεων του τόπου μας, η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλες οι ηλικίες αναγνωστών καθώς και οι επιχειρηματίες που μας έχουν επιλέξει για να προβάλουμε την επιχείρησή τους, αποδεικνύουν ένα πράγμα: ότι η «Κυκλαδική» είναι μέσα στα πράγματα!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που έκαναν κάθε μέρα, σε διάφορες περιόδους, το όνειρό μου πραγματικότητα. Από λευκό χατρί, ένα Μέσο Ενημέρωσης αξιόπιστο και έγκυρο. Εκτός από τους δημοσιογράφους, τα παιδιά του ιντερνέτ και του site: www.kykladiki.gr, και τους γραφιάδες, ας σταθώ στους τεχνικούς, τον τυπογράφο μου που μου τον στερούνε εδώ και ένα χρόνο, και που δεν βρήκα κάποιον να τον αντικαταστήσει, αλλά και σε όλους εκείνους που κάθε νύχτα, χωρίς απολαβές, μόνο για το μεράκι και το διακόνημα ερχόταν να βοηθήσουν στην ένθεση της εφημερίδας εδώ και 3.479 νύχτες... Επίσης να ευχαριστήσω τους ταχυδρόμους, τους διανομείς, τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους των σημείων πώλησης της εφημερίδας. Και φυσικά τους αναγνώστες που ήταν πάντα κοντά μας να μας στηρίζουν, ηθικά και υλικά΄Από τον καλό λόγο, στην συνδρομή τους που είναι μόνο 60 ευρώ το χρόνο για 260 εκδόσεις κάθε χρόνο αλλά και το μισόευρω που έδιναν αντίτιμο για να πάρουν την εφημερίδα. Θα πρέπει να είμαστε το μοναδικό “προϊόν” το οποίο δεν αυξήθηκε η τιμή του τόσο επί δραχμής, όπου ξεκινήσαμε όσο και επι ευρώ.
Προσευχόμαστε, να'μαστε γεροί να γιροτάσουμε και άλλες τέτοιες επετείους...
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :