Σάββατο, Απριλίου 18, 2015

SOS: Ανεξέλεγκτη χωματερή τείνει να γίνει η Αλυκή Νάξου (video+φώτος)


Δεν είναι πολλές οι ημέρες που ο Σύλλογος "Προστασία Άγριας ζωής Νάξου δημοσιοποίησε φωτογραφίες σχετικά με τον υδροβιότοπο της Αλυκής και τα σκουπίδια που την καθιστούν ως μια ..."νέα χωματερή"!
Το naxostimes βρέθηκε στην περιοχή φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τα όσα συμβαίνουν εκεί, όπου υποτίθεται είναι προστατευόμενη περιοχή.
Ο υδροβιότοπος της Αλυκής (στο.....
Αεροδρόμιο), είναι ο μεγαλύτερος υγρότοπος των Κυκλάδων και ένας από τους μεγαλύτερους στο Νότιο Αιγαίο, στον οποίο -σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία- έχουν καταγραφεί 122 είδη πουλιών, εκ των οποίων τα 110 εμφανίζονται σε ετήσια βάση. Να σημειωθεί ότι συνολικά το 50% των πουλιών που έχουν παρατηρηθεί σε τούτο τον υγρότοπο αναφέρονται ως «απειλούμενα και προστατευόμενα είδη».
Η Αλυκή Νάξου είναι καταφύγιο άγριας ζωής (ΦΕΚ 652/Β/2004) και η ορνιθολογική σημασία της είναι εξαιρετική, εξασκώντας τρεις βασικές λειτουργίες για την ορνιθοπανίδα: σταθμός για τα αποδημητικά πουλιά, τόπος διαχείμανσης και τόπος φωλιάσματος υδρόβιων και παρυδάτιων πτηνών.
Δείτε όλο το άρθρο βίντεο και φωτογραφίες στο http://www.naxostimes.gr/perivallon/1687-anekselegkti-xomateri-i-alyki-naksou-video-fotos
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :