Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

Κάλεσμα στο λαό για να σταματήσει η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων

Την σύμπλευσή του με την αντιλαϊκή  πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για την δέσμευση των  ταμειακών διαθεσίμων  της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης  κος Χατζημάρκος μετά την λήξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σίφνο.  
Ο κος Χατζημάρκος, με μεθοδευμένη διαδικασία (περίμενε τη λήξη των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μην έχουν δυνατότητα τοποθέτησης οι περιφερειακοί σύμβουλοι) και  παρά τους λεονταρισμούς του, υπερθεμάτισε στη τροϊκανή απαίτηση που υλοποιήθηκε από τη συγκυβέρνηση,  μέσω της.....
Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
Η Περιφερειακή Αρχή Νότιου Αιγαίου μετά την αποδοχή της περικοπής του 60% της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση, μετά την αποδοχή των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών συνεχίζει να βάζει πλάτες στην παραπέρα  περικοπή των κοινωνικών δαπανών, των μικρών έργων, στην ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Επακόλουθο θα είναι η αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών των  παιδικών σταθμών, Πρόνοιας, Αθλητισμού, Πολιτισμού προς ένα μεγάλο τμήμα του λαού, την   ίδια στιγμή, που η  συγκυβέρνηση με την προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε χαρίσει σε επιχειρηματίες αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, εντάσσοντάς τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Αποκαλύπτεται πλήρως ότι η επίκληση του «πατριωτισμού» από τον Περιφερειάρχη  αφορά αποκλειστικά και μόνο, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου,  στην παραπέρα διείσδυση,  της επιχειρηματικής δραστηριότητας  σε κοινωνικές υπηρεσίας, σε υποδομές και σε κερδοφόρους τομείς, με ιδιωτικοποιήσεις μέσω ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ και άλλων μορφών, τις οποίες θα χρυσοπληρώσει η λαϊκή οικογένεια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, να αγωνιστούν για  να σταματήσει η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
Ο αγώνας αυτός για να έχει αποτελέσματα, για να φέρει την εργατική τάξη, το λαό στην εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό πρέπει να γράφει στην προμετωπίδα του: Ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα.

26 Απρίλη 2015
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :