Πέμπτη, Απριλίου 02, 2015

Τιμητική εκδήλωση για τον Ν. Μηλιώρη διοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας.

Τιμητική εκδήλωση μνήμης για το σπουδαίο συγγραφέα και ιστορικό του Μικρασιατικού Ελληνισμού Νίκο Μηλιώρη διοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας.
Η εκδήλωση που γίνεται με αφορμή την επανέκδοση των βιβλίων του για τα “Βουρλά” από την Ένωση Βουρλιωτών, θα γίνει την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ώρα 19:00 στα Γραφεία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στου.....
Ψυρρή (Χριστοκοπίδου 9).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το έργο του Νίκου Μηλιώρη, του οποίου η καταγωγή των γονιών του ήταν από το Φιλώτι, o καθηγητής - φιλόλογος Θεόδωρος Κοντάρας και η συγγραφέας – δημοσιογράφος Πόλυ Μηλιώτη ενώ παρέμβαση για τα Βουρλά και τους Ναξιώτες της Μικράς Ασίας θα κάνει και ο Γιώργος Ανωμερίτης.
Ο Νίκος Μηλιώρης, λαογράφος και λογοτέχνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1896 και πέθανε το 1983 υπήρξε συγγραφέας 30 βιβλίων για τη Μικρά Ασία και το Μικρασιατικό Ελληνισμό. Το βιβλίο του για τα Βουρλά, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1957 και επανεκδόθηκε πέρυσι σε δύο τόμους, αποτελεί ένα από τα πλέον “κλασσικά” συγγράμματα της εθνικής μνήμης της Ανατολής.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :