Παρασκευή, Απριλίου 03, 2015

Παρών στις συναντήσεις για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά ο Γ. Μαργαρίτης

        Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαργαρίτης πήρε μέρος  στην έκτακτη, κοινή  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2015 στο Σύνταγμα, για την προάσπιση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
         Επίσης, συμμετείχε, την ίδια ημέρα,  στην αντιπροσωπεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο, η οποία συναντήθηκε με την Πρόεδρο της.....
Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αφού  ενημέρωσαν την Πρόεδρο, της επέδωσαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στην οποία όλοι οι  φορείς του Νοτίου Αιγαίου εκφράζουν την αγωνία και την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
      Τα νησιά μας αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο  που διανύει η Χώρα μας προσφέρουν, λόγω του τουρισμού,   μια ανάσα ανάκαμψης.
     Όσοι δεν έχουν ζήσει σε αυτά δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι (ακτοπλοϊκό, έλλειψη ιατρών, εκπαιδευτικού προσωπικού, κοινωνικής μέριμνας,  κ.ά.) και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαβίωσή τους αλλά και για να γίνουν  οι καλύτεροι εκφραστές της ελληνικής φιλοξενίας, καλύπτοντας, πολλές φορές, ελλείψεις και λάθη του κράτους.
     Είναι εντελώς λανθασμένη η αντίληψη της οικονομικής ευμάρειας των νησιών μας, λαμβάνοντας, μόνο, υπόψη τους εικονικούς υπολογισμούς, οι οποίοι ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
      Η ενδεχόμενη αλλαγή στους συντελεστές του ΦΠΑ θα επιφέρει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικονομία των νησιών μας και θα αναγκάσει πολλούς μόνιμους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν με οδυνηρές συνέπειες για τους ίδιους αλλά και την πατρίδα μας (ερήμωση νησιών, κ.ά.).
     Πρέπει η Κυβέρνηση να απομακρύνει κάθε σκέψη αλλαγής των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά μας, να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να αναζητήσει άμεσα λύσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ν. Αιγαίου





Ιωάννης Μαργαρίτης



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ.