Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης από τον Δήμο Νάξου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη πολιτών στο «Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης», η οποία θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου 2015.
Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θεσπίστηκε με τον Ν. 4320/2015 (ΦΕΚ 29/Α/2015) και εξειδικεύτηκε με την.....
υπ’ αριθ. 494/7-4-2015 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 577/Β/2015).

Οι παροχές του Προγράμματος αφορούν σε:
§  Δωρεάν επανασύνδεση κομμένης ηλεκτρικής παροχής στην κύρια κατοικία και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα.
§  Επίδομα ενοικίου: 70 € /μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30€/ μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 220€ μηνιαίως.
§  Επιδότηση σίτισης: Δίνεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα. Κάθε μήνα η κάρτα πιστώνεται με το δικαιούμενο ποσό (70€/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30€/ μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 220€ μηνιαίως).
Η αίτηση υποβάλλεται:
§  Ηλεκτρονικά, σε ειδική εφαρμογή που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη χρήση των κωδικών των δικαιούχων στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (κωδικοί TAXIS-net) ή
§  Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Μετά τα ανωτέρω, καλούμε τους πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με ακραίες συνθήκες φτώχειας, να απευθυνθούν στα Κ.Ε.Π. του Δήμου μας, οι υπάλληλοι των οποίων είναι οι μόνοι αρμόδιοι για την παροχή πληροφόρησης για τις οικονομικές προϋποθέσεις ένταξης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλης λεπτομέρειας που σχετίζεται με την εφαρμογή του Προγράμματος.


                                                                                                 Ο Δήμαρχος
                                                                                                      κ.α.α.


                                                                                            Δημήτριος Μανιός
                                                                                                Αντιδήμαρχος



                                                                                    
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :