Τετάρτη, Απριλίου 15, 2015

Επισκέψεις Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού σε νησιά των Μικρών Κυκλάδων

           Τα νησιά Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσα επισκέφθηκαν χθες Τρίτη 14 Απριλίου 2015, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και  Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων  Γιάννης Μαργαρίτης. Στις επισκέψεις αυτές συζήτησαν με τους προέδρους των Κοινοτήτων, τους αντιδημάρχους αλλά και με κατοίκους  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
        Ο Περιφερειάρχης έκανε σαφές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ζητήσει να ισχύσει ειδικός άξονας στο.....
επόμενο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 για τα πολύ μικρά νησιά. Να γίνει, δηλαδή, άρση των απαγορεύσεων του επόμενου χρηματοδοτικού πλαισίου ειδικά για τα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτό τον άξονα να εκτελεστούν έργα  στην Περιφέρεια (π.χ. οδικό δίκτυο), τα οποία δεν επιτρέπεται να υλοποιηθούν σε μεγάλα νησιά.
         Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως: "Η καρδιά του Αιγαίου κτυπάει σε όλα αυτά τα δεκάδες μικρονήσια όπου η απόφαση να κατοικεί κάποιος συνιστά πράξη αυτοθυσίας. Σε αυτούς τους νησιώτες οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να έχουμε στραμμένο το βλέμμα  και την προσοχή μας και ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζουμε να το κάνουμε με αφοσίωση, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που μας δίνει η σημερινή δημοσιονομική δυσπραγία".

         Σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου, οι επισκέψεις συνεχίζονται σε  χωριά της Νάξου.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :