Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 9/4


ΜΙΑ άποψη που κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές είναι ότι «οι περίοδοι κρίσεως χαρακτηρίζονται από μεγάλους κινδύνους αλλά μπορεί να είναι και περίοδοι μεγάλων ευκαιριών»! Και αυτή την άποψη θα επιχειρήσει η Νάξος (που θα ζήσει ένα «κρύο» Πάσχα) να «μεταφράσει σε ένα θερμό καλοκαίρι μέσα στους επόμενους μήνες!
Ο εορτασμός του Πάσχα του εφετινού, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το νησί μας. Το εξάμηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, θα κρίνει πολλά για την Νάξο που έχει πάρει θέση -και αυτή, δυστυχώς-, στο συσσίτιο!...
ΠΟΛΛΟΙ οι αστάθμητοι παράγοντες που θα διαδραματίσουν ρόλο καθοριστικό για την πορεία του νησιού μας μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Ένας εξ αυτών και οι πολιτικές εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν προ μηνών. Να σκεφτεί κανείς ότι στο «φουλ» ήταν οι κρατήσεις τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς, αλλά μόλις οι πρόωρες εκλογές προκηρύχτηκαν ήρθα οι… ακυρώσεις. Το γεγονός αυτό προβληματίζει ακόμη και...... εκείνους που προ μηνών έκαναν λόγο γι αύξηση της τουριστικής κινήσεως στο νησί μας της τάξεως του 20-25% σε σχέση με πέρυσι.



Οι «πρόωρες», λοιπόν, αλλά και ο καιρός, η Σαντορίνη και η Μύκονος (που θα «βουλιάξουν» την περίοδο της τουριστικής αιχμής), οι πτήσεις «τσάρτερ» (δρομολόγια από τις 20-21 Μαΐου), η… μεταπασχαλινή «κοιλιά», η καθυστερημένη έναρξη των εργασιών του τουριστικών γραφείων, οι «συγκρατημένοι» Έλληνες, το «ταβάνι» του Ιουλίου, ο «άγνωστος» Αύγουστος, θα είναι οι ρυθμιστές του φετινού καλοκαιριού που φέτος… λόγω Πάσχα πολύ θα θέλαμε να ‘ρθεί, νωρίτερα!!!


Η πασχαλινή εικόνα του νησιού μας τούτες τις μέρες είναι χλωμή, «παγωμένη». Όμως, υπάρχει αισιοδοξία! Και ως προς αυτό το τελευταίο συνάδουν οι απόψεις των περισσοτέρων τουριστικών και άλλων επιχειρηματιών του νησιού μας.
Η «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ» σταχυολόγησε απόψεις συντοπιτών μας που καταγίνονται με το τουριστικό προϊόν της Νάξου. Φρόντισε δε, να «τσεκάρει» και τα στοιχεία που αφορούν στις αφίξεις επιβατών-ταξιδιωτών στο λιμάνι του νησιού μας από την Παρασκευή, 3 Απριλίου. Και έχουν τα στοχιεία αυτά, ως ακολούθως: Παρασκευή, 03 Απριλίου: 880 αφίξεις. Σάββατο, 04.04, 986: 986. Κυριακή, 05.04: 644. Μ. Δευτέρα, 06.04: 596. Μ. Τρίτη, 07.04: 708. Και χτες, Μ. Τετάρτη, 08.04 (μέχρι το μεσημέρι): 795.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ” ΚΑΙ ΣΤΟ www.kykladiki.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :