Τρίτη, Απριλίου 07, 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 7/4

ΕΠΡΕΠΕ να βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» η παραθαλάσσια περιοχή του Απόλλωνα από την 24η Φεβρουαρίου ’15, έπρεπε να κάνουν παράσταση στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κάτοικοι του Απόλλωνα, έπρεπε… έπρεπε… έπρεπε…, για να… «ξυπνήσει» επιτέλους η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και να συνειδητοποιήσει ότι από τις 11&12 Φεβρουαρίου είναι στον «αέρα» ολόκληρη η χερσαία ζώνη της περιοχής - που επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα -, και ως εκ τούτου χρήζει πλήρους αποκαταστάσεως, εν όψει καλοκαιριού!
Ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» κάνουν λόγο για το απαραίτητο «χαρτί» που έφτασε την προηγούμενη Παρασκευή στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, σύμφωνα με το οποίο η (σχεδόν ανύπαρκτη, ή υπό διάλυση, ή υπό ανασύσταση) «Κτηματική», ανάβει το «πράσινο φως» για την αποκατάσταση της διαλυμένης χερσαίας ζώνης του Απόλλωνα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται και σήμερα να σημειωθούν εξελίξεις – εξελίξεις που θα αφορούν «στο τί πρέπει να γίνει στον Απόλλωνα και υπό ποίους όρους».
Έπρεπε να γίνει «θόρυβος» στον Δημαρχείο προ ημερών, έπρεπε να γίνει «θόρυβος» στα Γραφεία της Εισαγγελίας, έπρεπε να γίνουν «μαραθώνιες» συζητήσεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, έπρεπε να......
συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων το θέμα του Απόλλωνα, έπρεπε να ενημερωθούν οι βουλευτές (που μάλλον «χλωμή» ήταν η συνδρομή τους στις προσπάθειες «απεμπλοκής» του θέματος-προβλήματος από την «Κτηματική»), έπρεπε να πάρουν «φωτιά» τα καλώδια του ΟΤΕ ανάμεσα σε Δήμο, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, έπρεπε να σχολιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας Νάξου, ενώπιον του δημάρχου κ. Μαργαρίτη, ότι «θα έπρεπε να είχε ήδη κάνει παρέμβαση ο Δήμος στην πληγείσα περιοχή του Απόλλωνα, από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει πρόβλημα», έπρεπε, τέλος, από απόσταση… 7-8 εβδομάδων να μας κλείνει αδιάκοπα και… απαιτητικά το μάτι το (επερχόμενο) καλοκαίρι, για να αποφασίσει – επιτέλους! -, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να «σηκώσει» «λευκό καπνό» πάνω από τον τσακισμένο Απόλλωνα και να συνηγορήσει με την άποψη ότι η εν λόγω παραθαλάσσια περιοχή χρήζει, χωρίς άλλες χρονοτριβές, πλήρους αποκαταστάσεως!
Ενέδωσε, χωρίς αμφιβολία, η «Κτηματική» στις πιέσεις που δέχτηκε πανταχόθεν!... Κάπως έτσι, «ξεκλείδωσε» την «Υπόθεση Απόλλωνας».
Σε ό,τι έχει να κάνει σε σχέση με την… πολυσυζητημένη (πολυβασανισμένη) νομιμοποίηση της χερσαίας ζώνης της περιοχής, αυτό που επισημαίνουν οι αρμόδιοι είναι ότι, «το θέμα παραμένει ανοιχτό… Άγνωστο πότε θα κλείσει». (Μπορεί, συνεπώς, να περιμένει στην… «συντήρηση», θα λέγαμε εμείς)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Κ” ΚΑΙ ΣΤΟ www.kykladiki.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :