Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

Δριμή κατηγορώ του προέδρου κ. Μπαρδή για την κατάργηση του κοιμητηρίου της Χίλιας Βρύσης

Την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου συζήτησε και ενέκρινε το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίων του Δήμου.  Προηγουμένως, στις 30 Ιανουαρίου 2015, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε αποφασίσει τη διαγραφή, από τα 43 νεκροταφεία του Δήμου, μόνο του κοιμητηρίου του Αγίου Χαραλάμπους στη Χίλια Βρύση, ενός νεκροταφείου 300 ετών. Βέβαια, η Επιτροπή αυτή έβαζε σαν προϋπόθεση ότι.....
η «Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα διατυπώσει εγγράφως προς το Δημοτικό Συμβούλιο τους λόγους (περιβαλλοντικούς, κ.λπ) που καθιστούν επιβεβλημένη την κατάργησή του». Το από 23/3/2015, όμως έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου δεν αναφέρεται καν σε περιβαλλοντικούς ή άλλους αληθείς λόγους. Άρα η απόφαση είναι πολιτική και παραταξιακή.
 Είναι, επίσης, φωτογραφική και αστήρικτη. Οι δήθεν περιβαλλοντικοί λόγοι προβλήθηκαν από κάποιον που διαμένει στην Αθήνα και έχει γειτονικά με το νεκροταφείο κτήματα και σπίτι που έκτισε τελευταία. Αυτόν πάνε να εξυπηρετήσουν οι κρατούντες στον Δήμο, γιατί  είναι εκλογικός υποψήφιος και πελάτης τους.
Το νεκροταφείο της Χίλιας Βρύσης πρέπει να διατηρηθεί γιατί:
-έχει μακράν ιστορία και εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή.
-η λειτουργία του δεν έχει πουθενά δυσμενή περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως απεναντίας έχουν άλλες δραστηριότητες, για τις οποίες ο Δήμος προσποιείται τον αόμματο.
-δεν επιβαρύνει το δημοτικό ή κοινοτικό προϋπολογισμό, όπως προφασίζονται κάποιοι. Συντηρείται από τους κατοίκους της περιοχής.
Θα περίμενε κανείς η τοπική κοινότητα Κορωνίδος, που δεν παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, να αντιδράσει δυναμικά σ’ αυτήν την αστήρικτη και άδικη για το χωριό μας απόφαση. Να προειδοποιήσει ότι θα την καταργήσει στην πράξη, όταν οριστικοποιηθεί. Απεναντίας ούτε μια ανακοίνωση δεν έβγαλε για την τιμή των όπλων, ενώ εύκολα βγάζει κάθε είδους ανακοινώσεις.
Το κοιμητήριο του Αγίου Χαραλάμπους πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί. Σε πείσμα αυτών που αποφασίζουν ρουσφετολογικά σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, με οποιαδήποτε πρόφαση και δικαιολογία. Όσοι ψήφισαν για την κατάργησή του πρέπει να αισθάνονται ντροπή, γιατί προσβάλλουν την ιστορική μνήμη και τη θέληση όσων ζουν και συνδέονται με την περιοχή να ταφούν στον τόπο τους, κοντά στους δικούς τους ανθρώπους.
Την ιστορία, κύριε Δήμαρχε, πρέπει να τη σεβόμαστε και όχι να την καταργούμε, όπως και τη θέληση των ντόπιων, για την εξυπηρέτηση του ιδιωτικού συμφέροντος ΕΝΟΣ κολλητού υποψήφιου και πολιτικού φίλου.


                                                                                Χίλια Βρύση, 26 Μαρτίου 2015


                                                                                         Ιάκωβος Μπαρδής

                                                  τ. Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κορωνίδος




Υστερόγραφο: Πληροφορώ τους κακόπιστους ότι δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος από τη διατήρηση του νεκροταφείου, γιατί έχω…εξασφαλίσει την ταφή μου στην Αθήνα, όπου διατηρώ οικογενειακό τάφο.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :