Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015

Πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποκτούν υδατοδρόμια - Ανάμεσά τους και η Νάξος

Υπεγράφησαν οι Προγραμματικές Συμβάσεις - Προχωρά ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων
 Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την σύναψη πέντε (5) νέων Προγραμματικών Συμβάσεων με τα αντίστοιχα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την......
μελέτη,  κατασκευή και  λειτουργία ισάριθμων υδατοδρομίων σε νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος υπέγραψε Προγραμματικές Συμβάσεις με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείου Πάτμου για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στη Λέρο», με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου για το έργο «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Κάλυμνο», με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την «Μελέτη - κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Νάξο»  και  την «Μελέτη - κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Αμοργό» και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου για την «Μελέτη, κατασκευή και Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας Υδατοδρομίου στη Μήλο».

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υπογραφή και νέων Προγραμματικών Συμβάσεων με Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για την δημιουργία υδατοδρομίων, στο πλαίσιο του μεγάλου στόχου που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Η  ίδρυση υδατοδρομίων δημιουργεί μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για τα νησιά βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη, ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες. Επιπλέον, η αξιοποίηση των υδροπλάνων εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια για άρση της απομόνωσης σημαντικών τμημάτων της ελληνικής επικράτειας και θα συμβάλει στο να αντιμετωπιστούν οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των μετακινήσεων, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα δύνανται να εκτελούν πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών και φορτίων.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :