Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 12/3

Προβλήματα σχολικής στέγης…
Μαθητές στα κάγκελα…
Γονείς και κηδεμόνες στο Δημαρχείο…
Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, που; Στην… σιωπή του.
Δεκάδες ώρες διδασκαλίας στα… αζήτητα. Χαμένες…
Τα φροντιστήρια στο «φουλ»…
Αυτό είναι το… ανοιξιάτικο σκηνικό που έχει στηθεί σε δύο από τις πιο μεγάλες σχολικές μονάδες του νησιού μας: στο Ενιαίο Λύκειο Χώρας και στο (λίγα μέτρα πιο κάτω) ιστορικό και… κακογερασμένο 1ο Γυμνάσιο…
Κάγκελα παντού!!!
Υπάρχουν εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς και κηδεμόνες που δημοσίως... ανωνύμως όμως υποστηρίζουν: «Έχουν γίνει… έθιμο οι καταλήψεις, κάθε χρόνο τέτοια εποχή».
«Όχι, δεν κάνουμε κατάληψη για την κατάληψη» λένε κάποιοι άλλοι. Με τους τελευταίους συμφωνεί και η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών.
Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, τι λέει;
Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων διατείνεται ότι προσπαθεί. Ότι κάνει μελέτες και σχεδιάζει/προγραμματίζει τις.....
ενδεικνυόμενες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων…
Όπως επισημαίνουν παλαιοί αυτοδιοικητικοί που υπηρέτησαν επί σειρά ετών τον καταργηθέντα Δήμο Δρυμαλίας, παλαιότερα εκεί στα ορεινά του νησιού μας, αλλά και στα άλλα σχολεία του λεκανοπεδίου της Τραγαίας, «ο υδραυλικός του Δήμου ήταν και υδραυλικός του σχολείου. Ο ηλεκτρολόγος του Δήμου, ήταν και ηλεκτρολόγος του σχολείου. Και ο κάθε εργαζόμενος στον Δήμο έπαιρνε εντολή να δίνει λύσεις σε συνεργασία με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στα προβλήματα των σχολείων». Οι ίδιοι συντοπίτες μας, προσθέτουν: «Στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, από το 2011, οι αρμόδιοι δεν βλέπουν έτσι τα σχολεία. Δεν τα βλέπουν ως δημοτικά κτήρια. Γι’ αυτό και πέταξαν το μπαλάκι της ευθύνης στις Σχολικές Επιτροπές που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν δεν δώσουν λύσεις αφού δεν διαθέτουν πολύ και ζεστό χρήμα».
Ήταν τέλη του 2013 αρχές του 2014, όταν σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι μηχανικοί του ημετέρου Δήμου, Μανώλης Ζουγανέλης, προϊστάμενος της Δ/νσεως Τεχνικών Υπηρεσιών, και Ματίνα Μαργαρίτη, πρότειναν να προσλάβει ο Δήμος μέσω ΑΣΕΠ έναν υπάλληλο, ο οποίος αφού προηγουμένως παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια, να κληθεί να αναλάβει να υπηρετήσει το πόστο του Σχολικού Επόπτη, για όλα τα σχολεία του Δήμου. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Όπως ποτέ μέχρι σήμερα – και έχουν δίκιο κάποιοι εκπαιδευτικοί που έλκουν την καταγωγή τους από την ορεινή Νάξο – ο Δήμος Νάξου 7 Μικρών Κυκλάδων δεν είδε τα σχολεία του Δήμου ως Δημοτικά κτήρια.
Χθες, και ενώ το Ενιαίο Λύκειο Χώρας εξακολουθεί να είναι ακόμη στα κάγκελα, ήλθαν στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, που μήνες τώρα διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου τους. Και αυτοί στα κάγκελα, από χτες…
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΤΙΖΑΝΕ, ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ, ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

20 ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟ-ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;