Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση των φορέων με τη Δημοτική Αρχή για τις καταστροφές στον Απόλλωνα από την κακοκαιρία

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/3/2015, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου της Τ.Κ κορωνίδας, σε συνεργασία με τους φορείς του τοπικού διαμερίσματος, η προγραμματισμένη συνάντηση με τη δημοτική αρχή για το ζήτημα των καταστροφών  στον Απόλλωνα από την κακοκαιρία 10-12/2/2015 και την κήρυξη του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από τη δημοτική αρχή,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δημοτικός σύμβουλος κ. Σέργης, ο αντιδήμαρχος κ. Ανεβλαβής και από τις  Τεχνικές Υπηρεσίες ο προϊστάμενος κ. Ζουγανέλης και κ.  Δ. Γρυλάκης.
Την τοπική κοινωνία εκπροσώπησαν: ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας,  εκπρόσωποι  του Συλλόγου Γυναικών Απόλλωνα (ο Άπελος),του  Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής,του.....
  Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, της  Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, κάτοικοι του Απόλλωνα και ο πρόεδρος του Σκαδού κ. Πάσουλας. Επίσης ανακοινώσεις στήριξης έστειλαν ο Σύλλογος Απολλωνιατών Νάξου και ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου.
Στη συνάντηση καταθέσαμε τις απόψεις, τα αιτήματα μας και την από 27-2-2015 ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ. Κορωνίδας για τις άμεσες παρεμβάσεις από τη Δημοτική Αρχή, όπου υπάρχει επικινδυνότητα, να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες μελέτες, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι υποδομές που θα δίνουν οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα, θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Αλλά και για την ευθύνη της δημοτικής Αρχής, όσο και κάθε αρμόδιας υπηρεσίας να προχωρήσει σε καταγραφή συνολικά όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί από καιρικά φαινόμενα (κατολισθήσεις, αγροτικό οδικό δίκτυο κλπ)  του τοπικού διαμερίσματος και να ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης με έργα αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης. Στο σχέδιο αποκατάστασης θα πρέπει να ενταχθεί και η μετεγκατάσταση του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα καθώς και η οριοθέτηση αιγιαλού – παραλίας.
Επίσης στα ερωτήματα και την ανησυχία του κόσμου για την επικινδυνότητα, τη μη λειτουργικότητα της περιοχής και τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη ανάλογη ή μικρότερης έντασης κακοκαιρία, δεν δόθηκε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, ούτε δέσμευση για άμεση επέμβαση και φάνηκε ότι ούτε τις απαραίτητες ενέργειες τις οποίες προβλέπει ο κανονισμός κήρυξης έκτακτης ανάγκης δεν έχουν προχωρήσει. Αντίθετα, επικαλέστηκαν διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες για «εμπόδια» τα οποία αν είχαν την πολιτική βούληση θα είχαν ξεπεράσει, ώστε να δοθεί οριστική λύση στα οξυμένα και μακροχρόνια προβλήματα του Απόλλωνα.
Οι κάτοικοι, με την εμπειρία τόσων χρόνων, να μην επιτρέψουν να τους κοροϊδέψουν ξανά και τους καλούμε να διεκδικήσουμε μαζί, οργανωμένα, συλλογικά, δυναμικά και ανυποχώρητα  την άμεση και οριστική λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.  
Δημήτρης Κορρές  πρόεδρος Τ.Κ. Κορωνίδας
Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα (ο Άπελος)
Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής
Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας

Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :