Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΑΚ.ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρουν και οι πέτρες της Γρόττας. Έφτυσε αίμα ο Ιάκωβος Ναυπλιώτης να στήσει το "Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης". Να πείσει την κόρη του Καμπανέλλη-φαίνεται σήμερα ότι οι δισταγμοί της είχαν βάση-, να δωρίσει τα πολύτιμα κειμήλιά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Έτσι και με χειρωνακτική ακόμα εργασία έφτιαξε αυτό το κόσμημα, που εν δυνάμει μπορεί, κατάλληλα οργανωμένο, στελεχωμένο και διαφημισμένο, να αποτελέσει πόλο έλξης πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού.
Τι βλέπουμε, όμως, από τους διαδόχους του Ναυπλιώτη; Το Μουσείο...μουχλιάζει από την εγκατάλειψη-ούτε τους αφυγραντήρες δεν...κινητοποιούν-, ο τομέας του πολιτισμού ξέπεσε σε απαίδευτα και ανέμπνευστα στοιχεία, που φιλότιμα, είν' αλήθεια, επιχειρούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη και να ενισχύσουν τις αρχικές ενστάσεις της Κατερίνας Καμπανέλλη ως προς τη δωρεά του πολύτιμου αρχειακού υλικού και των σπάνιων τεκμηρίων του πατέρα της στη Νάξο.
Η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα», πριν μια βδομάδα, που μας ξεναγεί στο Μουσείο, δείχνει το επίπεδο προσώπων που θέλουν να έχουν και πολιτιστικό λόγο στη Νάξο από υπεύθυνες δημοτικές θέσεις. Το "έναυμα" του Λιανού δεν ταιριάζει με την πνευματικότητα που αναδίδει ο χώρος στον οποίο εκστομίστηκε. Να μην πω για την άθλια περιγραφή και την έλλειψη γνώσης του αντικειμένου. Γιατί δε φώναζαν τον εμπνευστή και αρχιτέκτονα του Μουσείου να ξεναγήσει τους επισκέπτες της τηλεοπτικής εκπομπής; Γιατί τόσο μίσος; Ίσως το...μένουμε Ελλάδα να το εξηγεί. Πολύ περισσότερο το...μένουμε Νάξο. Δυστυχώς.

Θεατρόφιλος είπε...

Αυτός είναι ο πολιτισμός σας; Τι κάνουν οι υπεύθυνοι; Γιατί αφήνουν αυτήν την κληρονομιά να διαλύεται; Από τη μία πλευρά εκμεταλλεύεστε αυτά τα κειμήλια για να προβάλλεται η Νάξος και από την άλλη τα αφήνετε να καταστρέφονται;

Ανώνυμος είπε...

Μουσείο ;; ίντα'ναι εφτό το πράμα ;;

Γλαυκώπις Αθηνά είπε...

Τόσος καιρός έχει περάσει από την ανάληψη καθηκόντων του νέου Δ.Σ. του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ , και δεν έχουμε ακούσει λέξη για τις προτάσεις των μελών του για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το Μουσείο Καμπανέλλη , και ακόμη πιό σημαντικό, πως θα μπορούν οι ερευνητές να εργαστούν εκεί, κάτω από ποιές συνθήκες και με ποιές προϋποθέσεις ; Αλήθεια, είναι πολύ δύσκολο να παραδεχτούν ότι δεν γνωρίζουν και να προσκαλέσουν σε μία ανοιχτή συζήτηση για το θέμα τον κόσμο της Νάξου (και παραπέρα) ; Αλλά το μόνο που έκαναν είναι να .... κατεβάσουν τις τέντες για να μην φαίνεται το χάλι τους, ειδικά από τους διαμένοντες στην γειτονιά της Γρόττας.

Χασάπης είπε...

Μάλλον ετοιμάζονται να το ξανακάνουν σφαγείο .Ολική επαναφορά δηλαδή.

Ιχθυοπώλης είπε...

Μπα, καλύτερα ιχθοπωλείο, όπως είναι και κοντά στη θάλλασα .Εμένα πάντως μου κάνι.