Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

Οι κορυφαίοι οπαδοί στον κόσμο: Στην 4η θέση ο Ολυμπιακός (VIDEOS)

Είναι αμέτρητες οι φορές που οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν δημιουργήσει συναρπαστική ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης", ειδικά σε παιχνίδια του Champions League, με την εικόνα να ταξιδεύει σε κάθε γωνιά του κόσμου. Δεν είναι παράξενο λοιπόν που οι φίλοι των ερυθρόλευκων βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα με τους κορυφαίους οπαδούς ολόκληρου του πλανήτη. Ένας από τους λόγους είναι ομολογουμένως και......
τα εντυπωσιακά κορεό που έχουν παρουσιάσει κατά διαστήματα στο φαληρικό γήπεδο.

Στην προκειμένη περίπτωση, τη σχετική κατάταξη διαμόρφωσαν οισυντάκτες του περιοδικού "GQ" στην ιταλική του έκδοση, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να καταλαμβάνουν την 4η θέση, πίσω από τις Ντόρτμουντ, Τζένοα και Σέλτικ. Δείτε ακόμη τους οπαδούς των ομάδων που συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Στην ανάλυση του άρθρου που αφορά στον Ολυμπιακό, γράφεται χαρακτηριστικά: "Μια ιστορία, πάθους, χρωμάτων, πολιτισμού, αλλά και τραγωδίας. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα, τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα".

"Ο πυρήνας των φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι, όπως και πολλοί άλλοι, χαρακτηρίζονται από τη θορυβώδη και "ζεστή" ατμόσφαιρα που δημιουργούν, κατοικεί στη φτωχότερη περιοχή της πόλης, στον Πειραιά, το λιμάνι της Αθήνας".

"Εκεί ζει ένα κομμάτι του εργατικού πληθυσμού της πρωτεύουσας, σε αντίθεση με τους οπαδούς της άλλης ομάδας της πόλης, του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήταν ως επί τω πλείστον η ελίτ".

"Λίγες είναι οι ευρωπαϊκές ομάδες που μπορούν να υπολογίζουν σε ένα ζεστό κοινό όπως ο Ολυμπιακός. Το οποίο έγινε ακόμη πιο θερμό μετά την τραγωδία του 1982, γνωστή ως "Θύρα 7", όταν από λάθος μια πύλη έμεινε κλειστή στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και προκλήθηκε τραγωδία αντίστοιχη με αυτή του Χέιζελ, τρία χρόνια αργότερα. Από εκείνη την ημέρα οι ερυθρόλευκοι οπαδοί είναι ακόμη πιο κοντά στην ομάδα τους, στη μνήμη των φιλάθλων που χάθηκαν".
Αναλυτικά η κατάταξη στο... http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/olympiacos/oi-opadoi-toy-olympiakou-4oi-kaluteroi-ston-kosmo.3339812.html

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :