Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2015

Οι πλατείες δεν κάνουν βήμα πίσω

Εμείς που ξεκινήσαμε τα καλέσματα, πολίτες που συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις του 2011, με τις ίδιες αξίες, τα ίδια προτάγματα , και εκφράζοντας τους πόθους και τις αγωνίες του Ελληνικού λαού, ζητούμε: την ακύρωση των Μνημονίων τον τερματισμό της λιτότητας, την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία της.....
χώρας μας.
Βλέποντας την αλαζονική -στα όρια της περιφρόνησης- στάση των Ευρωπαίων αξιωματούχων και παρατηρώντας την τουλάχιστον εθελόδουλη στάση των πολιτικών δυνάμεων που οδήγησαν την χώρα στα μνημόνια και εμμένουν στην τήρηση των δεσμεύσεων ασφυκτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, αδιαφορώντας για την καταστροφή και τη γενοκτονία του λαού μας (7000 έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ καθημερινά άστεγοι δίνουν μάχη με το θάνατο σε συνθήκες ψύχους και αυτού του μνημονιακού χειμώνα), προχωρήσαμε σε καλέσματα κινητοποιήσεων του λαού.

Σκοπός μας δεν υπήρξε ποτέ η άνευ όρων υποστήριξη της κυβέρνησης, ούτε η εν λευκώ εξουσιοδότηση. Ξεκαθαρίζουμε ότι στόχος μας είναι η πλήρης και ολοσχερής κατάργηση των Μνημονίων, που με τέτοια βαναυσότητα έχουν επιβληθεί και έχουν συντρίψει την πλειοψηφία του λαού μας και που η εφαρμογή τους -επίσης αντισυνταγματική-  έχει καταργήσει δημοκρατικά και κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

Στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία συμφωνία (εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης) που να περιλαμβάνει:

1) την παραίτηση της χώρας από τις ασυλίες που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας,

2) την επιβολή πολιτικών αποφάσεων από όργανα και θεσμούς που δεν προβλέπονται από το Σύνταγμα,

3) την υποθήκευση δημόσιου και εθνικού πλούτου και την αξιοποίησή του, σύμφωνα με τα συμφέροντα και με υπόδειξη ξένων δυνάμεων.

Ζητούμε τον τερματισμό της λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης, τη μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους, πριν γίνει λογιστικός έλεγχος με στόχο τη διαγραφή του απεχθούς και επονείδιστου τμήματός του και την απόδοση του Κατοχικού Δανείου, των επανορθώσεων και των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών από τη Γερμανία.

Στις έγγραφες ανακοινώσεις αλλά και στα ΜΜΕ που μας φιλοξένησαν, ξεκαθαρίσαμε ότι στηρίζουμε την διαπραγμάτευση, οριοθετώντας σαφώς τις κόκκινες γραμμές μας. Τίποτα λιγότερο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί έντιμη Συμφωνία και κανείς βερμπαλισμός δεν θα μπορούσε να καλύψει τις απώλειες σε περίπτωση υποχώρησης.

Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι εντός της Ευρωπαϊκής «αυτοκρατορίας» με τη Γερμανία να έχει την πρωτοκαθεδρία, θα μπορούσαν να καταργηθούν τα μνημόνια, γιατί είναι απαραίτητα για τη διάσωση του Χρηματοπιστωτικού Κεφαλαίου και των υπερεθνικών οικονομικών ελίτ, γιατί το χρέος είναι το νέο όπλο για την υποδούλωση των λαών.

Ο λαός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην Κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα είναι απλός διαχειριστής της Ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης ή θα αγωνιστεί για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας, την ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας μας;

Μόνο ο λαός προχωρώντας στην αυτοοργάνωσή του, συγκροτημένος, αποφασισμένος, ΕΝΩΜΕΝΟΣ, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις θα δώσει τις δικές του απαντήσεις που μοναδικά τον συμφέρουν.

Καλούμε τον Ελληνικό λαό σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο ενάντια στους εκβιασμούς.  Όλοι μαζί ενωμένοι δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω και το ίδιο απαιτούμε και από την Ελληνική κυβέρνηση.
Σήμερα Παρασκευή 20/2/2015 στις 5.00μμ, την ώρα της διαπραγμάτευσης, όλες και όλοι στις πλατείες.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΛΑΤΕΙΩΝ

https://www.facebook.com/events/413141115517271
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :