Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2015

TUI: Θα ευνοηθεί ο τουρισμός εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή!!

Προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος στην Ελλάδα είναι η TUI, η μεγαλύτερη εταιρεία τουρισμού της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt». Η εταιρεία διαβεβαιώνει μάλιστα τους πελάτες της ότι όχι απλώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, αλλά πολλά θα είναι φθηνότερα από ό,τι μέχρι τώρα.
«Σχεδόν κανείς δεν θυμάται τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος το 2011 πρωτοστατούσε για λίγες μέρες στα γερμανικά και......
ελληνικά πρωτοσέλιδα. Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωνε τότε με στόμφο ότι “κανένας Έλληνας ξενοδόχος δεν θα συμμετάσχει σε αυτό”. Εννοούσε έναν όρο για πληρωμές σε ευρώ, τον οποίο ήθελε ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας TUI να εισαγάγει στα συμβόλαια ώστε να είναι εξασφαλισμένος από τις απώλειες σε μια ενδεχόμενη επιστροφή στην δραχμή. Ο Ανδρεάδης έκανε λάθος. Σήμερα η TUI παρακολουθεί με χαλαρότητα την συζήτηση για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», αναφέρει η εφημερίδα..
Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε νομισματική εξέλιξη. Στο μεταξύ τα συμβόλαια είναι έτσι δομημένα ώστε οι υποχρεώσεις πρέπει πάντα να πληρώνονται σε ευρώ, δηλώνει εκπρόσωπος της TUI στην εφημερίδα και επιβεβαιώνει ότι ο νέος αυτός νομισματικός όρος ισχύει για συμβόλαια με ξενοδόχους όλων των ευρωπαϊκών χωρών, με τους οποίους συναλλάσσεται η TUI. Το 2009 ο τότε επικεφαλής της TUI Γερμανίας Φόλκερ Μπέτχερ ήθελε να αναγκάσει μόνο τους Έλληνες επιχειρηματίες, όχι όμως τους Ισπανούς, Ιταλούς ή Πορτογάλους, κάτι το οποίο θα είχε ανεβάσει περαιτέρω την αντίδραση στην Αθήνα, λόγω της άνισης μεταχείρισης.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :