Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2014

Η Ρωσία «απαιτεί» ένα μέρος της Ευρώπης, αλλιώς πάμε για σύγκρουση γιγάντων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Οι Χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με την ευρω-ατλαντική δομή ασφαλείας, που θα περιλαμβάνει και την Ρωσία, και μόνο στην περίπτωση αυτή, θα είναι σε θέση να αποφευχθεί, η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, γράφει ο καθηγητής γεωπολιτικών συγκρούσεων Dennis Sandole του .....
πανεπιστημίου George Mason University (ΗΠΑ), σε επιστολή του στους FT, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα newsland.com.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Sandole, η άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης «μπορεί να μην είναι τόσο μακρινό σενάριο,» παρά το γεγονός ότι κανένα από τα μέρη δεν ενδιαφέρεται για το θέμα προσωρινά . Εν τω μεταξύ, οι προϋποθέσεις για μια τέτοια σύγκρουση αρχίζουν να «σχηματοποιούνται» εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Από τη στιγμή που τελείωσε ο Ψυχρός Πόλεμος, το ΝΑΤΟ σχεδόν έφτασε κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, και στις χώρες της πρώην συμφώνου της Βαρσοβίας, δημιουργώντας κίνδυνο στην Ρωσία, ειδικά στην περίπτωση της Γεωργίας και της Ουκρανίας», σημειώνει η καθηγητής.
«Έτσι, η Ρωσία αποκλεισμένη από την διαμόρφωση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας, άρχισε να αισθάνεται την περιθωριοποίηση στην «περιφέρεια» της. Αυτού του είδους η συμπεριφορά του ΝΑΤΟ έχει οδηγήσει στην αντιπαράθεση με την Ρωσία, αντανακλώντος σε μια κλασικές αιτίες συγκρούσεων, που είναι όταν ό ένας εκ των αντιπάλων «παίρνει» προνόμια σε βάρος του άλλου», δηλώνει ο Dennis Sandole.
Είναι προφανές ότι οι υπάρχουσες διαφορές με την Ρωσία θα πρέπει να επιλυθούν μέσω συμφωνίας, η οποία, όπως πιστεύουν οι ειδικοί, και μπορεί να υλοποιηθεί και πρέπει να γίνει , μέσω μιας συμμαχίας μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο του Pentapostagma.gr, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ κατά τη σύνοδο κορυφής της Ουαλίας, ενέκριναν σχέδιο για την ενίσχυση της συλλογικής άμυνας της Συμμαχίας, και συμφώνησαν στην συγκρότηση δύναμης ταχείας επέμβασης , αλλά και σε αναπροσαρμογή των αντιδράσεων της συμμαχίας στην ρωσική πολιτική στην Ουκρανία .
Η δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, που θα προστατεύει τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, θα αφορά αρκετές χιλιάδες στρατιώτες, έτοιμους για ανάπτυξη, είχε δηλώσει ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ενώ τα κεφάλαια που απαιτούνται αφορούν πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Δεν θα ήταν προτιμότερη μια συμφωνία , ΝΑΤΟ και Ρωσίας, παρά να σπαταληθούν εκατοντάδες εκατομμύρια στον βωμό του θεού του πολέμου;
pentapostagma.gr

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :