Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου: Ενημερωτικό δελτίο και ευχαριστήριο προς τον σύλλογο Εγκαριτών

Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Νάξου ξεκίνησε τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2011-12 στις Εγκαρές της Νάξου ως αξιολογικός – διαγνωστικός φορέας μαθητών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Εγκαρών και χαίρει της στήριξης, μεταξύ άλλων, του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου «Ο Άγιος Τρύφων» και των κατοίκων της......
περιοχής.
Σκοπός του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου είναι η προσφορά υπηρεσιών ανίχνευσης, διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και κυρίως εκείνων που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και υποστήριξης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας.
Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του:
  • Εκτιμά τις δυνατότητες και τις δυσκολίες των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Νάξου και των γύρω νησιών.
  • Προτείνει στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τρόπους που θα διευκολύνουν τη διαδικασία της μελέτης και της μάθησης στο σχολείο και στο σπίτι.
Η ανίχνευση και η διαπίστωση του είδους και του βαθμού των δυσκολιών στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού συντελείται από τη διαγνωστική ομάδα του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου η οποία στελεχώνεται από τις εξής επιστημονικές ειδικότητες:
  • Ψυχολόγο
  • Κοινωνικό λειτουργό
  • Ειδικό Παιδαγωγό
Ο γονέας, μπορεί να απευθύνεται στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ., κατά προτίμηση μέσω του σχολείου συμπληρώνοντας την «αίτηση αξιολόγησης για το μαθητή», η οποία αποστέλλεται στην υπηρεσία μας:
    • Αυτοπροσώπως
    • Μέσω fax
    • Μέσω συστημένης ταχυδρομικής επιστολής
Στη συνέχεια το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου επικοινωνεί τηλεφωνικώς  με το γονέα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την ημερομηνία της προγραμματισμένης συνάντησης καθώς και των εγγράφων που πρέπει να φέρει μαζί του κατά την επικείμενη αξιολόγηση.
Η διαδικασία αξιολόγησης του μαθητή από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου περιλαμβάνει:
·        Υποδοχή - γνωριμία του παιδιού και των γονέων με τη διεπιστημονική ομάδα
·        Λήψη ατομικού, οικογενειακού και κοινωνικού ιστορικού
·        Εξατομικευμένες συναντήσεις του παιδιού με τον ψυχολόγο και με τον ειδικό παιδαγωγό, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των δυνατοτήτων και πιθανών δυσκολιών του
Στη συνέχεια ακολουθεί συνεδρίαση της διεπιστημονικής ομάδας για την έκδοση της γνωμάτευσης.

  Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Νάξου λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00
   Τηλ. Επικοινωνίας/fax: 22850-62335



    
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :