Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Αιγαίου στηρίζει τον αγώνα των μαθητών  που μέσα από τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων διεκδικούν το δικαίωμα στην μόρφωση.

Το λεγόμενο «νέο λύκειο» που νομοθέτησε η κυβέρνηση όπως και όλες οι «μεταρρυθμίσεις»  των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι τα «εργαλεία» για να πεταχτούν στην κατάρτιση και την παραπαιδεία  τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Ως γονείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι  πόσο κοστίζει η συστηματική υποβάθμιση – διάλυση  της «δωρεάν» παιδείας που.....
εφαρμόζουν κυβέρνηση και Ε.Ε.

Η κυβερνητική πολιτική  επιχειρεί  να «ξεσκαρτάρει» τους  μαθητές ανάλογα με την τσέπη των γονιών τους,  επιβάλλει πανελλαδικές εξετάσεις από την Α’ Λυκείου, στέλνει πελάτες στα  φροντιστήρια από πιο νωρίς – ενώ με την  «Τράπεζα Θεμάτων»  αφήνει  χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέους. Το σύστημα αδιαφορεί για τους όρους διδασκαλίας στα  υποβαθμισμένα σχολεία με τις  μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές .

Η  υποκρισία του υπουργείου που οδύρεται  για τις διδακτικές ώρες που χάνονται από τις κινητοποιήσεις των μαθητών είναι απύθμενη. Το ίδιο υπουργείο αδιαφορεί για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω έλλειψης καθηγητών,  για την ενισχυτική διδασκαλία και την πρόσθετη στήριξη  που δεν υπάρχουν πλέον.Τα κενά που υπάρχουν,  τα «γέννησε» η  πολιτική των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων χιλιάδων εκπαιδευτικών, η πολιτική των μεγάλων περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες  προκειμένου να «σωθούν» επιχειρηματικά κέρδη και τράπεζες.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ 60+ %.

Η κατάσταση αυτή  δεν ήρθε από το πουθενά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις  οδηγίες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης  οι κυβερνήσεις μετατρέπουν συστηματικά  την παιδεία σε ακριβό εμπόρευμα. Προσαρμόζουν το περιεχόμενο του σχολείου για να  δίνει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, επειδή θέλουν την νέα γενιά   φτηνούς, ευέλικτους και υποταγμένους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και απέναντι στις απειλές της κυβέρνησης.

Εκπαιδευτικοί,  γονείς, μαθητές έχουμε κοινό αντίπαλο. Όλοι  εμείς που πασχίζουμε για το μεροκάματο της οικογένειάς μας, στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και των δασκάλων τους.  Οι μεθοδεύσεις  της  κυβέρνησης δεν περνάνε.  Αυτοί που μας κλέβουν τη ζωή δεν γίνεται να νοιάζονται για τα παιδιά μας. Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση είναι και δική μας υπόθεση. Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν και για όλους Παιδεία είναι προαπαιτούμενο για να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας εργαζόμενοι - μισοάνεργοι, χωρίς δικαιώματα όπως σχεδιάζει  η κυβέρνηση  και η  ΕΕ .


Με βάση τα προαναφερόμενα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μαθητών  και της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων, προκηρύσσονται στάσεις εργασίας την Πέμπτη 6  και Παρασκευή  7  Νοεμβρίου 2014 για τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Σύρο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι  να συμμετάσχουν στις τοπικές συγκεντρώσεις. Οι στάσεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα  12:30 έως 14:30.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                         
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




ΧΑΡΗΣ ΖΕΠΑΤΟΣ
       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ               




Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :