Τετάρτη, Νοεμβρίου 05, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου

Το Σάββατο 1 Νοέμβρη μέλη της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ  παρακολούθησαν την ενημερωτική συνέλευση, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Νάξου, όπουο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμων Ζαννετίδης και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας ενημέρωσαν για τη νέα ΚΑΠ και απάντησαν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων. Στη συνέλευση συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης.
 Παρέμβαση-τοποθέτηση έκανε ο Νίκος Μανιός,  μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και οργανωτικός υπεύθυνος Κυκλάδων. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι......


η έλλειψη εθνικής στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα, όλα αυτά τα χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα τη μερική και στρεβλή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία, τελικά, αποδείχτηκαν επιζήμια για τον αγρότη και την ελληνική οικονομία. Και τούτο γιατί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα βασίστηκε στις ΚΑΠ και όχι στις πραγματικές ανάγκες.   Ερωτήσεις έκανε ο Δημήτρης Βασαλάκης, αντιπρόσωπος στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Νοτίου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε από τη νέα περιφερειακή αρχή να πάρει θέση για το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για την εγκατάσταση τεράστιων αιολικών πάρκων στα νησιά των Κυκλάδων.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι διοργανωτές ανέφεραν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα που είχε εκπροσώπηση στη συνέλευση, καταδεικνύοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την απουσία εκπροσώπων όλων των άλλων κομμάτων.

Την Κυριακή 2 Νοέμβρη η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου  πραγματοποίησε, στη Βίβλο (Τρίποδες, ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση πάνω στα θέματα του) πρωτογενούς τομέα παραγωγήςκαι στην τοπική εξειδίκευσή τους. Εισηγητής ήταν ο  Νίκος Μανιός. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Νίκος Μανιός είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συνομιλήσει με αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους καθώς και ειδικούς επιστήμονες του τομέα (γεωπόνους, κτηνιάτρους), οι οποίοι αναφέρθηκαν στα διάφορα ζητήματα και τα ποικίλα προβλήματα που τους απασχολούν  καθώς και σε πιθανές λύσεις.

Από τη γραμματεία της
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νάξου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :