Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

Σύρος:Άμεσα επέκταση και στο... βάθος νέο αεροδρόμιο

xrisoxoidisaerodromiosiros 1
Έβγαλε... ειδήσεις η σημερινή επίσκεψη-αστραπή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στη Σύρο!
Στην σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ στο χώρο του αεροδρομίου το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανακοίνωσε την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την επάκταση του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Σύρου, ενώ δεσμεύτηκε και για την έναρξη των διαβουλεύσεων προκειμένου η Σύρος να.....
αποκτήσει νέο αεροδρόμιο, στα πρότυπα της Πάρου.
Επέκταση 140 μέτρων και έργα για μεγαλύτερη ασφάλεια
Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου επέκτασης του αεροδιαδρόμου κατά 140 μέτρα, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι η Σύρος θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί και μεγαλύτερη αεροσκάφη απ' αυτά που εκτελούν τα δρομολόγια τώρα.
Παράλληλα, θα γίνει και κάποιες συμπληρωματικές εργασίας ώστε το αεροδρόμιο Σύρου να καταστεί ασφαλέστερο για την προσέγγιση μεγαλύτερων αεροσκαφών.
Παράλληλα, δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν οι σχετικές διεργασίες και διαβουλεύσεις για την διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας νέου, σύγχρονου αεροδρομίου στην ίδια περιοχή, στα πρότυπα της Πάρου, το οποίο θα είναι σε θέση να υποδεχθεί διεθνείς πτήσεις.
Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος Θάνος Φώσκολος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αρβανίτης και ο ταξιδιωτικός πράκτορας κ. Βασιλικός.


xrisoxoidisaerodromiosiros 2
xrisoxoidisaerodromiosiros 3



Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :