Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2014

BINTEO - M.Γλέζος : "Οι αγώνες των λαών της Ελλάδας και της Γερμανίας, θα αλλάξουν την Ευρώπη του ΝΑΤΟ και της Μέρκελ σε Ευρώπη των Λαών και της Ειρήνης"

 "Γιατί οι εκπρόσωποι του Γερμανικού κράτους έρχονται και μας ζητάνε συγνώμη για τα εγκλήματα του Γ! Ραιχ; Θεωρούν τους εαυτούς τους υπόλογους;, συνεχιστές; Δεν πρέπει να ζητάνε συγνώμη, τα εγκλήματα δεν τα έκανε ο Γερμανικός λαός, αλλά ο Ναζισμός του Γ! Ραιχ, δεν είναι υποχρεωμένοι να ζητάνε συγνώμη, είναι υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν την........
αδικία".
 Ο Μ.Γλέζος αναρωτήθηκε "γιατί μόνο την Ελλάδα δεν έχει ξοφλήσει για τα χρέη και τα αναγκαστικά δάνεια η Γερμανία."
 "Μας εκδικείται για το έπος του 40-41; γιατί καθηλώσαμε με την αντίσταση μας 12 μεραρχίες; Τόσο μίσος;"

«Πρόκειται για αποκατάσταση δικαίου, δεν πρόκειται για εκδίκηση. Όλη μας η προσπάθεια στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν είναι γι αυτά τα εγκλήματα υπεύθυνος ο Γερμανικός λαός. Είναι το Γ’ Ράιχ. Και γι αυτόν τον λόγο, επιτεύχθηκε να υπάρξει αυτή η κοινή επίθεση φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας προς τις ανυποχώρητες γερμανικές κυβερνήσεις» είπε ο Μανώλης Γλέζος στην κοινή συνέντευξη τύπου με την Gabbi Zimmer, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με θέμα τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
 "Ας μας πει ο Σόιμπλε αφού το "θέμα θεωρείται λήξαν", ΠΟΤΕ έληξε και κυρίως ΠΩΣ έληξε"

Από την πλευρά της, η Γκ. Τσίμερ χωρίς να αρνηθεί ότι «πέπλο λήθης έχει καλύψει το θέμα» ζήτησε από τους ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών ομάδων να πιέσουν ώστε να γίνει συζήτηση που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση της αδικίας. Και, σε συνεργασία με τον Μανώλη Γλέζο, το σύμβολο της αντίστασης, είπε πως θα προσπαθήσει να επαναφέρει το θέμα στην ημερήσια διάταξη παρ' όλες τις δυσκολίες.
ς.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (Για να ακούσετε τους διαλόγους στα Ελληνικά επιλέξτε την γλώσσα στην μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης.


«Πρόκειται για αποκατάσταση δικαίου, δεν πρόκειται για εκδίκηση», διευκρίνισε εξάλλου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποδεικνύοντας ότι μόνο μέσα από τον κοινό αγώνα του ελληνικού και γερμανικού λαού μπορεί να λυθεί το θέμα.

Η Γερμανία πρέπει να επωμισθεί την ευθύνη, αντί να την αποποιείται, ήταν η βασική της θέση, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη συμβολική σημασία της συγκεκριμένης συνέντευξης Τύπου, που είναι «να συναντήσουμε με σεβασμό ο ένας τον άλλο».

Αιτία αυτού του πέπλου λήθης είναι η «άρνηση των πολιτικών να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους», είπε ακόμη η γερμανίδα ευρωβουλευτής και πρότεινε να επανέλθει το θέμα στην επικαιρότητα, με την αφορμή, την επέτειο του εορτασμού της κατάρρευσης του τείχους (9 Νοεμβρίου 1989).

«Έχει μεγάλη σημασία ως επανενωμένη Γερμανία να θυμηθούμε αυτά τα θέματα», υπογραμμίζοντας συγχρόνως την ανάγκη σεβασμού προς την ελληνική αξιοπρέπεια.

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2014/11/m.html
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :