Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2014

Γλέζος, Ο 92χρονος μαχητής της ελευθερίας» Αφιέρωμα απο New York Times

Αφιέρωμα στον Μανώλη Γλέζο και μάλιστα με χτύπημα στο πρωτοσέλιδό τους, φιλοξενούν οι New York Times αναλύοντας συνοδεία διθυραμβικών σχολίων, τη δράση και την επιρροή του στα πολιτικά τεκταινόμενα.
Με τίτλο «Από τη ναζιστική κατοχή, μια γροθιά υψωμένη στην Αντίσταση», οι Times ξεκινούν το αφιέρωμα μιλώντας για τον «ασπρομάλη που μαζί με άλλους διαδηλωτές, ύψωνε τη γροθιά του απέναντι στους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που.....
αυτοί πετούσαν δακρυγόνα στο πρόσωπό του. Λίγη ώρα αργότερα, την ίδια ημέρα, εξέφραζε από τα έδρανα της ελληνικής Βουλής την έντονη αντίθεσή του για τα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι θα ρίξουν τη χώρα στον γκρεμό. Ο 92χρονος Έλληνας μαχητής της ελευθερίας, έχει ενεργό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας για περισσότερα από 70 χρόνια. Έχει καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές, έχει περάσει 12 χρόνια βασανιστηρίων σε φυλακές και έχει ζήσει για τέσσερα χρόνια στην εξορία».
Την αναφορά στη θαρραλέα πράξη του Γλέζου και του Απόστολου Σάντα να κατεβάσουν από την Ακρόπολη τη ναζιστική σημαία, ακολουθεί η εκλογή του στην Ευρωβουλή με ρεκόρ ψήφων, η τόλμη του να εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον εκφράζουν και η απαίτησή του από τη Γερμανία «να καταβάλει στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που φτάνουν το ένα τρισ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από το χρέος της χώρας».
Για επίλογο, οι Times επέλεξαν μια δήλωση του ίδιου του Γλέζου.
«Αυτός που βλέπετε μπροστά σας δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος, είναι όλοι οι σύντροφοί μου μαζί, που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίζω. Πρέπει να συνεχίσω να ζω και να παλεύω για όλους αυτούς».
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :