Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ 14/8

Ξαναζεί μετά από πολλά χρόνια η Νάξος μεγάλες καλοκαιρινές μέρες το νησί μας!
Το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, ίσως να είναι ένα από τα πιο καυτά των τελευταίων ετών, με θερμοκρασίες ρεκόρ που θα φτάνουν στα ύψη αλλά και αριθμό αφίξεων ζηλευτό! Η καλοκαιρινή «τρέλα» (των αφίξεων) έχει χτυπήσει και το δικό μας το νησί! Πάμε «φουλ» για ρεκόρ δεκαπενταετίας, φέτος – φέτος που η Νάξος πρωταγωνίστησε στα top 10 όλου του κόσμου, σε διεθνή μέσα και ταξιδιωτικούς οδηγούς, που την ανέδειξαν για την ομορφιά, την αρχοντιά και την ανεπιτήδευτη αυθεντικότητα της!
«Αν ο Παράδεισος ήταν στη γη, θα ήταν εδώ», έγραψε ο μεγάλος λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης όταν επισκέφθηκε το ...
νησί μας. Και γίνεται πανικός στον παράδεισο που ακούει στο όνομα «Νάξος»!
Καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου παραμονές του Δεκαπενταύγουστου το νησί μας ζει το πιο δυνατό καλοκαίρι των τελευταίων τουλάχιστον δέκα χρόνων! Είναι δε εκείνο το εξάωρο 7:30 το απόγευμα με 1:30 την νύχτα εντυπωσιακό! Στην Χώρα, χαλασμός! Χαλασμός και στα παραθαλάσσια καλοκαιρινά θέρετρα του νησιού μας! 
Η διαφήμιση «στόμα με στόμα» κατά γενική παραδοχή ταξιδεύει χρόνια τώρα το νησί μας εντός αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας μας με μεγάλη επιτυχία. Όπως με επιτυχία ταξιδεύει και μέσω διαδικτύου…
Το νησί μας - κατά το κοινώς λεγόμενο - «πουλάει» πολύ! «Πουλάει» επειδή είναι νησί με μεγάλη άπλα, επειδή είναι νησί που με καταλύματα όχι αλμυρά, επειδή είναι νησί που - όπως οι επισκέπτες του, ημεδαποί και αλλοδαποί, ομολογούν - «διαθέτει ντόπια κουζίνα πλούσια και γευστική και όχι ακριβή», επειδή είναι το νησί που προσφέρεται για όλα τα γούστα, επειδή είναι το νησί που «αγκαλιάζει» τον οικογενειακό τουρισμό, επειδή… Πολλά τα «επειδή» που κάνουν τον καλοκαιρινό παραθεριστή να προτιμά Νάξο!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΚΟΜΗ...
Η Κατερίνα Καμπανέλλη, κόρη του αείμνηστου Ιάκωβου, μιλάει για τον πατέρα της που κλείνονταν με τις μέρες στο γραφείο του έως να ολοκληρώσει ένα έργο του, για την μητέρα της Νίκη, που αποτελούσε τον πρώτο και πιο σκληρό κριτή των κειμένων του. Αναφέρεται με κολακευτικό τρόπο για τα σχόλια που ακούει μετά από κάθε παράσταση εδώ και δύο χρόνια στη Νάξο, δεν κρύβει ότι «φοβάται» για το μέλλον του υπό κατασκευή μουσείου Ιάκωβου Καμπανέλλη καθότι «ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι στην Ελλάδα» και τονίζει «αυτό που θέλω είναι το μουσείο να είναι ένας χώρος ζωντανός και κυρίως δημιουργικός»
Η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΡΓΙΑ. ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΡΙΘΜΟ, ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΣΟΥΣ, ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

panagiotis karanikas είπε...

αν εισαι τακτικός (όχι φανατικός) αναγνώστης έστω και των εξωφύλλων της Κυκλαδικής θα γνώριζες ακριβώς πόσος κόσμος ήρθε. Είχαμε σχετικό πρωτοσελιδο στις 8 Αυγούστου με επίσημα στοιχεία του λιμεναρχείου για τον μήνα Ιούλιο. Για να γνωρίζεις και να μην λές μπούρδες τα στοιχεία τα δίνουν κάθε μήνα. Καλό Σεπτέμβρη λοιπόν...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ 36 ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ.