Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2014

Ποιoς είναι ο Νικ Κύργιος, το ελληνόπουλο της Αυστραλίας που διέλυσε τον Ναδάλ

Όσοι δεν τον γνώριζαν -και είναι οι περισσότεροι- από το βράδυ της Τρίτης θα τον έχουν μάθει για τα καλά. Άλλωστε όλα τα διεθνή ΜΜΕ έχουν πάθει παράκρουση με τον Ελληνοαυστραλό Νικ Κύργιο που διέλυσε τον Ραφαέλ Ναδάλ στα προημιτελικά του Γουίμπλετον.
Μπορεί η Αυστραλία να απέκτησε αίφνης έναν νέο ήρωα, αλλά η Ελλάδα μπορεί με τη σειρά της να υπερηφανεύεται για το άξιο τέκνο της διασποράς. Ο πατέρας του, Γιώργος έφυγε για την.....
Αυστραλία για να βρει μια καλύτερη τύχη, εκεί γνώρισε τη Νορλάιλα από την Μαλαισία, παντρεύτηκαν και ρίζωσαν στην Αυστραλία.
Σε ηλικία τεσσάρων ετών
Ο πατέρας του Νικ είναι ελαιοχρωματιστής και η μητέρα του μηχανικός κομπιούτερ, ενώ έχει άλλα δύο αδέρφια, τον Χρήστο που είναι δικηγόρος και την Χαμιλά που είναι ηθοποιός. Ο Νικ είναι ο μικρότερος της οικογένειας, γεννήθηκε στην Κανμπέρα της; Ασυτραλίας, και από νωρίς είχε κλίση προς τον αθλητισμό.
Ο Κύργιος μέχρι τα οκτώ πήγε στο Κολέγιο Ράντφορντ και στα 12 του μετακόμισε στο Daramalan College στην Καμπέρα. Μάλιστα, το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το μπάσκετ και όλοι έλεγαν πως ήταν εκκολαπτόμενο αστέρι. Ωστόσο στα 14 του αποφασίζει να ακολουθήσει το τένις και μετά από δύο χρόνια λαμβάνει πλήρη υποτροφία από το αυστραλιανό ινστιτούτο των σπορ. Η αγάπη του για το μπάσκετ, βέβαια, παραμένει καθώς είναι φαν των Μποστον Σέλτικς. Δεν τον χαλάει, όμως, καθόλου να βλέπει και ποδόσφαιρο.
Σε ηλικία 12 ετών
Πολύ πρόσφατα είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχόλια υπέρ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και τις επιτυχίες της στο Μουντιάλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι πανηγύριζε σαν γνήσιος Έλληνας. Κάποιος άλλος στη θέση του, έχοντας τρεις εθνικότητες να διαχειριστεί, θα είχε μπερδευτεί. Ο Νικ Κύργιος λέει πως αγαπάει και τις τρεις χώρες από τις οποίες έλκει την καταγωγή του: την Ελλάδα, τη Μαλαισία και την Αυστραλία.
Με την αδερφή του και τον πατέρα του 
Αυτή τη στιγμή από το Νο144 βρέθηκε απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ και δεν τον φοβήθηκε. Μάλιστα, αποκάλυψε πως το βασικό του κίνητρο ήταν η έλλειψη πίστης από τη μεριά της μητέρας του. Μια ημέρα πριν από τον αγώνα, η μητέρα του είχε αποφανθεί πως ο Ναδάλ είναι πολύ μεγάλο εμπόδιο για τον γιο της. Όταν το διάβασε αυτό ο Νικ τσατίστηκε και έτσι βρήκε κίνητρο για να νικήσει τον Ισπανό.
Με τον αδερφό του και την αδερφή του 
Οι γονείς του 
Οι Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία θεωρούν τον Νικ δικό τους παιδί. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που στα διπλά αγωνίζεται με τον άλλο ομογενή άσο Θανάση Κοκκινάκη και οι Αυστραλοί τους αποκαλούν το «ελληνικό δίδυμο».



Πηγή:www.iefimerida.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :