Τρίτη, Ιουλίου 15, 2014

Ανακοίνωση της Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ για τη πρόκληση του ΤΑΙΠΕΔ

Μετά την αποστολή από την ΕΤΑΔ ΑΕ μηχανικού να τοπογραφήσει την περιοχή του Αγίου Προκοπίου έγινε φανερό ότι οι προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ να ξεπουλήσει τη Δημόσια Περιουσία μας όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει αλλά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, που σε συνδυασμό με το πρόσφατο σχέδιο νόμου για την αποκλειστική  παραχώρηση των ακτών σε μεγαλοιδιώτες δημιουργεί νέα επικίνδυνα δεδομένα για το νησί μας.
Οι ακτές και οι αιγιαλοί μαζί με τους πολιτιστικούς πόρους αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού μας, την πηγή ζωής και επιβίωσης για χιλιάδες απασχολούμενους στον τουρισμό.
Η παραχώρηση της περιοχής του Προκόπη και της Πλάκας για την κατασκευή τεράστιων ξενοδοχειακών μονάδων με την....
αποκλειστική χρήση της πλαζ μόνο από τους πελάτες τους, θα βλάψει το σύνολο της οικονομίας του νησιού, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, θα εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών  και των κατοίκων στις παραλίες, θα οδηγήσει στην ανεργία, στην εξαθλίωση και εκμετάλλευση τους συμπολίτες μας.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την απειλή του ξεπουλήματος των λιμνών του Προκόπη και των άλλων περιοχών στο δημοτικό συμβούλιο, στη συγκέντρωση της δημοτικής κοινότητας Αγερσανίου, στο διαδίκτυο με τη παγκόσμια προβολή του θέματος και τέλος θέτοντας το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων από το βουλευτή Ν. Συρμαλένιο.
Καλούμε τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τις τοπικές δημοτικές παρατάξεις που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές προσμετρήθηκαν από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στη δύναμη τους και χρησιμοποιήθηκαν σαν άλλοθι για να συνεχίσουν  τις πολιτικές των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας  με νέα σειρά νόμων, να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες, τους κοινωνικούς, πολιτικούς και αυτόδιοικητικούς φορείς να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο για να αποκρούσουμε από κοινού, με αγωνιστικές δράσεις, το ξεπούλημα των παραλιών μας και τις κυβερνητικές πολιτικές που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία μας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό μας, την οικονομία μας και τη ζωή μας. 
                                                                                                                                                                                                                                         Νάξος 14/7/2014

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :