Δευτέρα, Ιουλίου 07, 2014

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ: Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή τελών ύδρευσης από μονάδες πόσιμου νερού.

Στη Νάξο, σήμερα 04 Ιουλίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, ύστερα από την υπ’ αριθμ10158/30-06-2014 πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα επτά (7) μέλη, ο Πρόεδρος κήρυξε την....
έναρξη της συνεδρίασης.
Παρόντες: Εμμανουήλ Μαργαρίτης – Πρόεδρος, Ευστάθιος Αγγελής, Ευστάθιος Πιτταράς, Δημήτριος Λιανός, Δημήτριος Μανιός, Αργύριος Ανεβλαβής, Δημήτριος Καραπάτης.
Απόντες:Κανένας.
Χρέη γραμματέα εκτελεί η υπάλληλος του Δήμου κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού /Οικονομικού, Στρατηγοπούλου Μυρτώ.
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 9ο ημερήσιας διάταξης θέμα <Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή τελών ύδρευσης από μονάδες πόσιμου νερού>, είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ.1 περ. ζ Ν.3852/10 η Οικονομική Επιτροπή ….  ζ) εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών. Στη συνέχεια έθεσε υπόψη της Επιτροπής την από 2/7/2014 εισήγηση της Δ.Τ.Υ., η οποία έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ :  Τιμή διάθεσης νερού - έναρξη λειτουργίας των μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγκατέστησε από μία σε κάθε νησί των μικρών Κυκλάδων και τρεις (3) στη Χώρα Νάξου
Σας γνωρίζουμε ότι ολοκληρώθηκε η περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας και ελέγχου ποιότητας και οι μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγκατέστησε από μία σε κάθε νησί των μικρών Κυκλάδων και τρεις (3) στη Χώρα Νάξου, είναι έτοιμες πλέον να τεθούν σε κανονική λειτουργία άμεσα, καθώς έγιναν με επιτυχία οι χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του παραγόμενου νερού.
Οι εν λόγω μονάδες έχουν από την κατασκευή τους (ΤΕΜΑΚ & ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ)  εγκατεστημένο υδρομετρητή συνδεδεμένο με σύστημα κερματοδέκτη που μπορεί να δεχθεί κέρματα €0,10 €0,20 €0,50 €1,00 και να διαθέσει αντίστοιχες ποσότητες νερού.
Λαμβάνοντας υπόψη την ετήσια δυναμικότητα παραγωγής νερού της κάθε μονάδος σε συνδυασμό με το ετήσιο κόστος των αναλωσίμων, χημικών υλικών και ανταλλακτικών, συντήρησης και επισκευής, προτείνουμε σταθερή τιμή μονάδος €50,00 / 1000λ. που δίνει €0,50 ανά 10 λίτρα και €1,00 ανά 20 λίτρα.
Παρακαλούμε για την έγκρισή σας λαμβάνοντας υπόψη το κατεπείγον του θέματος, λόγω ενάρξεως της θερινής περιόδου και της ανάγκης κάλυψης των αυξημένων αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας για πόσιμο νερό στα πλαίσια των γενικότερων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Παραμένοντας  στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία εκφράστηκαν απόψεις για την επιβολή τελών. Οι κ.κ. Αγγελής και Πιτταράς εξέφρασαν την άποψη ότι δεν θα πρέπει να καταβάλλεται αντίτιμο για τη χρήση των μονάδων παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος και είπε ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται στα πλαίσια της καταπολέμησης της λειψυδρίας, είναι μια επιπλέον προσφορά με συμβολικό αντίτιμο το οποίο πρέπει να υφίσταται για να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων.
Κατόπιν αυτών ο Πρόεδρος καλεί τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για τη λήψη σχετικής απόφασης.
Η Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με τις διατάξεις:
1.   Του άρθρου 72 (Οικονομική Επιτροπή – Αρμοδιότητες) και 75 (Λειτουργία της
Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) του Ν. 3852/2010,

Μειοψηφούντων των κ.κ. Αγγελή Ευστάθιου και Πιτταρά Ευστάθιου, οι οποίοι καταψηφίζουν λόγω της διαφωνίας τους επί της καταβολής τελών στις μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την επιβολή τελών για τις μονάδες παραγωγής και διάθεσης πόσιμου νερού ως εξής: σταθερή τιμή μονάδος €50,00 / 1000λ. που δίνει €0,50 ανά 10 λίτρα και €1,00 ανά 20 λίτρα.



Η απόφαση αυτή πήρε τον αύξοντα αριθμό 307/2014.
Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               ΤΑ ΜΕΛΗ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΙΤΤΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΙΟΣ
                                                                ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΝΕΒΛΑΒΗΣ
                                                                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΑΝΟΣ    
                                                                             ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ


Ακριβές Αντίγραφο
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής



      Εμμανουήλ Νικ. Μαργαρίτης

                Δήμαρχος
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :