Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

Συρμαλένιος Νίκος: Όχι στο ξεπούλημα των λιμνών του Αγίου Προκοπίου, των υπόλοιπων περιοχών της Νάξου και της Ηρακλειάς

Στην ανοικτή συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής των λιμνών του Αγίου Προκοπίου, που οργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Αγίου Αρσενίου Νάξου, παρευρέθηκε την Κυριακή 20/7 ο Νίκος Συρμαλένιος, μαζί με το Νίκο Μανιό, μέλος της ΚΕ και πολυπληθή αντιπροσωπεία της τοπικής Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ
Στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού εξήρε τους διοργανωτές για τη διοργάνωση της....
συγκέντρωσης,  είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εδώ μαζί σας, όχι για να διαιρέσει στη βάση των κομματικών προελεύσεων, αλλά για να ενώσει και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη βουλή, τη βούληση των κατοίκων για να κρατηθεί η περιοχή ως δημόσια περιουσία που ανήκει στο λαό και όχι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Πρόσθεσε επίσης ότι θα είναι θετικό η δημοτική αρχή να κρατήσει μέχρι τέλους, παρά την εγνωσμένη πολιτική της τοποθέτηση, τη στάση της αντίθεσης στις αποφάσεις της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ.
Τόνισε ακόμα ότι, εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε φέρει κατ/ επανάληψη το θέμα στη βουλή, στην ευρωβουλή και παντού, αλλά η συγκυβέρνηση υλοποιώντας τους στόχους του μνημονίου μέχρι κεραίας, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω, διότι λειτουργεί απόλυτα ως εντολοδόχος των δανειστών. Προχωρά ανενδοίαστα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως το νερό και η ενέργεια, προχωρά στην εκποίηση των αιγιαλών και των παραλιών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά τη μαζική και αποφασιστική αντίδραση μας, που πρέπει να φτάσει σε κάθε χωριό της Νάξου, σε όλες τις Κυκλάδες και σε όλη τη χώρα, διότι αν τους αφήσουμε σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για άλλη χώρα που οι κάτοικοι της δεν θα είναι πολίτες, αλλά υποτελείς σε κάθε λογής τυχάρπαστα συμφέροντα.
Θα στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις. Εδώ στη Νάξο, αλλά και παντού, όλοι οι τοπικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι λαϊκές επιτροπές κατοίκων θα πρέπει να μπουν μπροστά για να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα.
 20/7/2014
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :