Πέμπτη, Ιουλίου 10, 2014

Οι διαφορές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδεολογικές… Είναι ΤΑΞΙΚΕΣ!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Οι στιγμές που ζούμε είναι αναμφίβολα ιστορικές. Ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. Τα κόμματα «Ανώνυμες Εταιρείες», που είχαν στηθεί ιδιαίτερα μετά το είσοδο της χώρας στο Ευρώ, χρεοκόπησαν και μάλιστα χωρίς να προλάβουν να μπουν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που σκαρφίστηκαν για καμουφλάρουν τις αμαρτίες του.... οικονομικού κατεστημένου.

Ο Ελληνικός λαός στα χρόνια του Μνημονίου αναγκάστηκε να ξυπνήσει από το λήθαργο που τον είχε οδηγήσει η φούσκα της υπερκαταναλωτικής ευδαιμονίας του... Αποδείχτηκε πιο ώριμος από ποτέ. Ειδικά οι ηλικίες από 20 έως 55 ετών, δείχνουν να έχουν καταλάβει τι συμβαίνει… Οι μεγαλύτεροι απ’ ότι φαίνεται εξακολουθούν πεισματικά να θέλουν να ζουν ακόμα στην ψεύτικη ευδαιμονία που τους χάρισε απλόχερα το πολιτικό κατεστημένο, για να κάνει «τα δικά του». Ο Ελληνικός λαός ακόμα και στις πρώτες δύσκολες μέρες του Μνημονίου κι ενώ γνώριζε ότι η συνταγή ήταν λάθος, επέδειξε μια πρωτοφανή ωριμότητα, αναγνωρίζοντας την συνευθύνη του για τα εγκλήματα της μεταπολίτευσης… Ωστόσο ακόμα και η συνευθύνη έχει κάποια όρια. Ο ελληνικός λαός το μερτικό του το πλήρωσε με πρωτοφανές στα χρονικά πανωτόκιο και μάλιστα προκαταβολικά.... Το μπαλάκι πλέον έχει περάσει στα χέρια του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.  Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι νταβατζήδες των μεγάλων έργων και των ΜΜΕ… Οι Γερμανοί μας πήραν χαμπάρι κι επειδή η ελίτ τους είναι σκληρή και κυνική, μας θέλει «Γερμανική επαρχία», για να μας ελέγχει… Η αλήθεια είναι πως ξέρουν πως να εκβιάσουν αυτούς που πρέπει... H SIEMENS έχει τεράστια αρχεία… Επέβαλαν στην εξουσία την διεφθαρμένη Ελληνική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ και στη συνέχεια άρχισαν να την εκβιάζουν, για να βάλει την υπογραφή της στην ΕΚΧΩΡΗΣΗ της Εθνικής κυριαρχίας και κατ’ επέκταση στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του εθνικού μας πλούτου... Ο τρόπος που σκέφτεται ο Ελληνικός λαός στα χρόνια του Μνημονίου έχει αλλάξει εντυπωσιακά... Πλέον οι γεωγραφικοί πολιτικοί προσδιορισμοί είναι πιο χαλαροί από ποτέ… Οι Δεξιοί-Κεντρώοι-Αριστεροί φτωχοί από τη μία, Δεξιοί-Κεντρώοι-Αριστεροί πλούσιοι από την άλλη… ΜΝΗΜΟΝΙΟ vsΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ και στη μέση ο Αντώνης Σαμαράς!!! Οι αντιθέσεις πλέον δεν είναι ιδεολογικοπολιτικές... Είναι κοινωνικές και ταξικές!!!
Για να μιλήσουμε και «πολιτικά», η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν απέναντι τους καμία Αριστερά και καμία ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι Μegaλοδημοσιογράφοι της διαπλοκής... Έχουν απέναντι τους, όσους έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ύφεσης, του 1 εκατ. Ανέργων και του μισού εκατ. Λουκέτων!!!
Ο Αντώνης Σαμαράς όσο κρατούσε σθεναρά Αντιμνημονιακή στάση, προχωρούσε με μαθηματική ακρίβεια προς την Αυτοδυναμία. Από τη στιγμή που εξαναγκάστηκε από τους Ευρωπαίους, αλλά και από κάποιους «φωστήρες» συμβούλους του, να κάνει τη γνωστή κωλοτούμπα, πήρε την κάτω βόλτα… Κατάφερε να οδηγήσει τη ΝΔ σε ποσοστά γύρω από το 20% και αν συνεχίσει έτσι, θα την καταντήσει, όπως κατάντησαν ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ... Έχω την εντύπωση πως το φθινόπωρο που έρχεται είναι η τελευταία του ευκαιρία. Για να το πω ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ή αλλάζει πολιτική ή πάει σπίτι του…
Το ακραία φιλελεύθερο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ «τελειώνει»... Οι εξελίξεις το ξεπέρασαν και τα ΣΚΑΝΔΑΛΑ το αποτελείωσαν... Αυτή τη στιγμή υπάρχει, ως πολιτική ασπίδα προστασίας του Βενιζέλου και του ΓΑΠ… Πλέον δεν θα μπορεί να στηρίξει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την συγκυβέρνηση... Αν οι πρωτοκλασάτοι συμβιβαστούν με την ιδέα της πρόωρης πολιτικής συνταξιοδότησης, ίσως και σωθούν κάποια μεσαία στελέχη που είχαν τη μικρότερη ευθύνη για την κατρακύλα... Η ΔΗΜΑΡ του παμπόνηρου Φώτη Κουβέλη, πολύ εύκολα θα θυμηθεί τις αριστερές της καταβολές και θα γυρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ... Ο Σαμαράς αλλά και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι κοινωνικό ζήτημα που έχει δημιουργήσει η κρίση είναι οι ταξικές αντιθέσεις…
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :