Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2014

Εκθετήριο με εκκλησιαστικά μεταβυζαντινά αντικείμενα λειτουργεί δίπλα στο Ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας

Την έναρξη λειτουργίας του εκθετηρίου με εκκλησιαστικά μεταβυζαντινά αντικείμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο Ναό της Αγίας Αικατερίνας Οίας, ταυτόχρονα με τη δυνατότητα επισκεψιμότητας του ιστορικού ναού, παρουσίασαν ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Οι Φίλοι της Αγίας Αικατερίνας” κ. Μανώλης Δαρζέντας και.....
ο συγγραφέας του βιβλίου για το Ναό, κ. Γιώργος Ανωμερίτης.
Όπως είναι γνωστό, ο ναός αυτός ο οποίος χτίσθηκε στις αρχές του 1600, φέρει ως σταυροπηγιακός πατριαρχικός ναός 4 αναγνωρισμένα Σιγίλλια του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, ένα εκ των οποίων εκτίθεται μαζί με το μολυβδόβουλό του. Στο ναό διασώζονται σε άριστη κατάσταση 17 φορητές εικόνες και ένας μεγάλος Εσταυρωμένος του Μυκονιάτη Αγιογράφου Χριστόδουλου Καλέργη, οι οποίες ζωγραφίσθηκαν κατά την πρώτη ανακαίνιση του ναού το 1722 – 1723. Οι εικόνες αυτές βρίσκονται στο περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού.
Από τις 20 Ιουνίου το εκθετήριο και ο ναός θα είναι επισκέψιμα με ελεύθερη είσοδο, σε πρώτη φάση μόνο μετά από ραντεβού για ομάδες κοινού ή και μεμονωμένους προσκυνητές, μετά από επικοινωνία με τη Γραμματεία της ΑΜΚΕ “Οι Φίλοι της Αγίας Αικατερίνας Οίας” (τηλ.:22860/71.008, e-mail: fanari@otenet.gr )
Πληροφορίες για το Ναό στο www.ayiaekaterinaoias.gr


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :