Παρασκευή, Μαΐου 23, 2014

Η γενική συνέλευση του ΣΒΕΝΝΑΜιΚ για την ψευτοαξιολόγηση .

Η παράταση που έχει δοθεί στην "αξιολόγηση"  από την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου  δεν σημαίνει ότι  πρέπει να μας εφησυχάζει  γιατί ξεκάθαρα είναι για λόγους σκοπιμότητας, προφανώς  φοβούμενοι  την αρνητική επίδραση που θα είχε η εφαρμογή της πριν τις εκλογές.. Επίσης έπαιξε ρόλο και.....
η καθολική αντίδραση  των  εργαζομένων με την καταδίκη του μέτρου, από όλες τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, χαρακτηρίζοντας   αυτό ως προθάλαμο  για τις απολύσεις που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση για το άμεσο μέλλον.
Στην ουσία  με την δήθεν αξιολόγηση  καταργείται πλέον  η μονιμότητα στον δημόσιο τομέα.
Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ με την σειρά τους  έχουν πράξει τα άκρως απαραίτητα και αυτονόητα μέχρι στιγμής για το μείζον θέμα, με το να καταδικάσουν το μέτρο ,συλλογή υπογραφών ,εξώδικο προς κάθε κατεύθυνση  και  κάποιες κινητοποιήσεις .
Η πραγματική  μάχη όμως θα δοθεί στην βάση των εργαζομένων .Το λέμε αυτό γιατί δεν πιστεύουμε στην νοοτροπία της ανάθεσης και εξηγούμαστε.Αν νομίζουμε   ότι με την συλλογή υπογραφών και μόνο ,το κράτος  θα αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, το παιχνίδι είναι χαμένο από τώρα .Αν περιμένουμε  μόνο  από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ να "καθαρίσει'' για μας είμαστε γελασμένοι.Αυτοί που πρέπει να παλέψουν για την ανατροπή και κατάργηση αυτού του εκτρώματος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τα κάτω.Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των εργαζομένων το συντομότερο δυνατό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα αδίστακτο και αδηφάγο κράτος που το μόνο του μέλημα είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, ανεξαρτήτως ανθρωπίνου κόστους.Οι καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών είναι το καλύτερο παράδειγμα για την αδιαλλαξία τους .Μετά  από οκτώ μήνες συνεχούς  αγώνα στο δρόμο ,δικαιώθηκαν στα δικαστήρια με άμεση επαναπρόσληψη και αντί να σεβαστούν την απόφαση της δικαιοσύνης  λένε ότι η πολιτική απόφαση του κράτους είναι διαφορετική...Φυσικά  αυτό είναι παράνομο  και μας τονίζει ξεκάθαρα  με ποιους έχουμε να κάνουμε.H μάχη των καθαριστριών  μας δείχνει όμως και κάτι πιο σημαντικό.Ότι οι αγώνες δίνονται όχι από τον καναπέ αλλά στους εργασιακούς χώρους   και ότι οι  συνειδήσεις διαμορφώνονται στους δρόμους.
Με τον ίδιο τρόπο , την ίδια αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα πρέπει το  κίνημα να αντιμετωπίσει και την περίπτωση της "αξιολόγησης".
Για αυτό :
-Διεκδικούμε-απαιτούμε την κατάργηση των διατάξεων   του νόμου 4250/2014 που αφορούν την "αξιολόγηση" .
-Κανείς εργαζόμενος δεν συμμετέχει στην διαδικασία της "αξιολόγησης'' και αν δοθούν τα έντυπα τα καταθέτουμε στο σωματείο ασυμπλήρωτα.
-Συμφωνούμε με τις μέχρι τώρα αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ και αναμένουμε ουσιαστική  κλιμάκωση του αγώνα.
-Υπογράφουμε το κείμενο της ΑΔΕΔΥ
-Λέμε όχι στον  κοινωνικό-εργασιακό κανιβαλισμό που ονομάζεται  "αξιολόγηση" και θεωρούμε ότι κανένας συνάδελφος ούτε σαν εισηγητής ούτε σαν αξιολογητής δεν πρέπει να συμμετέχει σε αυτό το εργασιακό έγκλημα.
-Προσπάθεια συντονισμού σε τοπικό επίπεδο και όχι μόνο, με όλους τους θιγόμενους από την "αξιολόγηση"(δάσκαλoυς καθηγητές ,εργαζόμενους στο δήμο και άλλους δημ. υπαλλ.)ώστε να δημιουργηθεί  ένα μαζικό κίνημα ικανό να αντιμετωπίσει την λαίλαπα που έρχεται.
-Καλούμε την ΑΔΕΔΥ σε περίπτωση που  ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης να κηρύξει απεργία διαρκείας.

                                                                                   
   Η γενική συνέλευση του  Σ.Β.Ε.Ν.Ν.Α.Μι.Κ.         21 / 05 / 2014

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :