Πέμπτη, Απριλίου 03, 2014

Υποψήφιος με τον συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» ο Ιάκωβος Γιακουμής


Δήλωση Υποψηφιότητας Ιάκωβου Γιακουμή
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τίμησε με την πρότασή του να είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου, με τον συνδυασμό του «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας». Αποδέχτηκα με χαρά την πρότασή του αυτή.
Η επιτυχημένη πορεία του....
Γιάννη Μαχαιρίδη και των συνεργατών του έχουν καταστήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρώτη από πλευράς αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ. Η εξαιρετική επιλογή τόσο των χωρικών αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων (στο πρόσωπο του Δημάρχου Σύρου Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα) και Δωδεκαννήσου (στο πρόσωπο του ιατρού και πρ. Δημάρχου Καμείρου Ρόδου, Δημήτρη Κρητικού), όσο και των προσώπων που στελεχώνουν την παράταξη, εγγυάται την περαιτέρω επιτυχημένη πορεία και στην νέα περίοδο 2014-2020.
Τα έξι νησιά που απαρτίζουν την Περιφερειακή Ενότητα Νάξου (Νάξος, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Δονούσα και Αμοργός) παρουσιάζουν πολλές προκλήσεις. O νησιωτικός και ορεινός χαρακτήρας τους, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον τους καθώς η πλειάδα εξαιρετικών τοπικών προϊόντων που διαθέτουν, αν συνδυαστούν με σκληρή δουλειά, όραμα και εμπεριστατωμένες προτάσεις, μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Στόχος είναι οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης τόσο κατά τους χειμερινούς μήνες όσο και στις ορεινές περιοχές και τα μικρά νησιά. Επιπρόσθετα, το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν μπορεί να αναβαθμιστεί προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες επίσκεψης και βελτιωμένες υποδομές πρόσβασης.
Με σκληρή δουλειά, γνώση, όραμα και εμπεριστατωμένες  προτάσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα για τα νησιά μας.

Με τιμή,

Ιάκωβος Γιακουμής
Δημοτικός Σύμβουλος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ιάκωβος Γιακουμής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και κατάγεται από την Νάξο. Αποφοίτησε από την σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1997. Την ίδια χρονιά εργάστηκε στο Ερευνητικό και Τεχνολογικό Κέντρο της πετρελαϊκής Shell στο Amsterdam της Ολλανδία και παρακολούθησε το διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο (Tempus Training Course)  με τίτλο: “Applied Mathematics in Chemical Engineering” στην Modra Harmonia της Δημοκρατίας της Σλοβακίας. Το 2012, έγινε δεκτός από την σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως Υποψήφιος Διδάκτορας.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε με την αποφοίτησή του από το Ε.Μ.Π.. Είναι ιδρυτής και διευθύνων εταίρος των επιχειρήσεων: IGVP Ερευνητική-Αναπτυξιακή ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 1997), MΟΝΟΛΙΘΟΣ Τεχνολογίες Ανακύκλωσης ΕΠΕ (έτος ίδρυσης 2000) και Φωτοβολταϊκό Πάρκο Αζαλά Νάξου (έτος ίδρυσης 2007).

Έχει δημοσιεύσει 12 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές. To citation index των εργασιών αυτών είναι μεγαλύτερο του 620 (πηγή Google Scholar). Έχει παρουσιάσει περισσότερες των 20 εργασιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει συγγράψει περισσότερα από 10 άρθρα (μετά από πρόσκληση) στον ελληνικό τύπο (τεχνικό και ημερήσιο). Σήμερα έχει οριστεί ως Exploitation Manager (Υπεύθυνος Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων) του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου NEXTGENCAT (www.nextgencat.eu), ενώ πρόσφατα επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια του προγράμματος Eco_Innovation 2013, ως φορέας ανάπτυξης καινοτόμου πιλοτικής μονάδας ανακύκλωσης καταλυτών αυτοκινήτου (ProjectAutoCat”).

Έχει επιβλέψει την εκπόνηση 15 χημικοτεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών.

To 2000, σε ηλικία 26 ετών, βραβεύτηκε από τον ΕΟΜΜΕΧ με την «Πανελλήνια Τιμητική Διάκριση Νεανικής Επιχειρηματικότητας», ενώ έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Παρατηρητηρίου Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αθήνας-Πειραιώς και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου.

Είναι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Είναι παντρεμένος με την Χημικό Μηχανικό Κατερίνα Πολύζου και έχει δύο παιδιά 5 ετών, τον Βασίλη και την Μαρία.

   


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :