Πέμπτη, Μαρτίου 20, 2014

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1966 από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Οι ακραίες εκφάνσεις του ρατσισμού όπως το ολοκαύτωμα –ένα μαζικό ρατσιστικό έγκλημα στη ναζιστική Γερμανία- αλλά και η πολιτική του απαρτχάιντ που θεσμοθέτησε με νόμο τον ρατσισμό στη Ν.Αφρική, φαντάζουν και απάνθρωπες αλλά και 
μακρινές. Δυστυχώς και στις μέρες μας η έννοια του ρατσισμού υφίσταται και εκφράζεται μέσα από ιδεολογίες, νοοτροπίες, στάσεις και διαδικασίες περιθωριοποίησης, διάκρισης και αποκλεισμού όλων των «διαφορετικών» από εμάς,  κυρίως με βάση το χρώμα τους ή την εθνολογική ταυτότητά τους, ακόμη και τα θρησκευτικά τους πιστεύω.
Κύριοι εκφραστές του ρατσισμού στη χώρα μας είναι φασιστικές ομάδες, συμμορίες και «πολιτικοί» σχηματισμοί που, επιχειρώντας να κρύψουν την αήθη ιδεολογία τους, με διάφορα ευκολοχώνευτα επίπλαστα ιδεολογήματα και μία δήθεν αντισυστημική πολιτική επιχειρηματολογία, προσπαθούν να εμποτίσουν τον Ελληνικό Λαό με ιδέες ξένες  προς  την ιστορία του και τον πολιτισμό του και να τον παρασύρουν και σε συμπεριφορές ξένες προς την τιμή και την υπόληψη του.

Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε σε αυτή  την επίθεσή τους ενάντια στην ιστορική  μνήμη μας  και να  απομονώσουμε   κάθε προσπάθειά τους να επιτύχουν τους άνομους στόχους τους.

Η διαφορετική εθνικότητα, η διαφορετική κουλτούρα, η διαφορετική   θρησκευτική πεποίθηση και κάθε άλλη διαφορετικότητα είναι στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού μας, η εξάλειψη των οποίων ισοδυναμεί με ανθρώπινη ισοπέδωση.

Καλούμε τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να επαγρυπνούν και να συμμετέχουν μαζικά σε κάθε εκδήλωση καταδίκης τέτοιων φαινομένων. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Παύλος Χρυσαφίδης
Νεκτάριος Σαντορινιός



20/3/2014

Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :