Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17, 2014

Η ομιλία του προέδρου κ. Ε. Στρατούρη στην κοπή της πίτας του εμπορικού συλλόγου

Σεβασμιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Βουλευτά, Εκλεκτοί  προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί  Συνάδελφοι .

Καλωσορίσατε στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου μας.   Εύχομαι σε όλους  Καλή Χρονιά ,Υγεία, Αισιοδοξία, Δύναμη & Πίστη!

Η χρονιά που...
μας πέρασε αποτελεί ορόσημο για την οικονομία αλλά και εν γένει για την ελληνική κοινωνία.
Οι πληγές που αφήνει πίσω του το 2013 στην αγορά και στο εμπόριο πολύ δύσκολα θα επουλωθούν.
Ο τζίρος  των εμπορικών δραστηριοτήτων  κατέγραψε  πραγματική καθίζηση, ενώ χιλιάδες συνάδελφοι  αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το επάγγελμα.

Όλα αυτά και άλλα πολλά δυσάρεστα  πήρε μαζί του ο χρόνος που έφυγε.

Η επιχειρηματικότητα η μόνη ικανή δύναμη  να δημιουργήσει ανάπτυξη   δοκιμάζεται σκληρά.
Παρά τη δραματική κατάσταση που βιώνουμε,  η υγιής επιχειρηματικότητα και οι φορείς της  δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια.
Αντιστεκόμαστε κόντρα στο ρεύμα, και παραμένουμε δυναμικά στον αγώνα  τιμώντας την υπόσχεσή μας να είμαστε κοντά στους συναδέλφους,                                    των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται σκληρά,                                                                και είμαι βέβαιος ότι                                                             
μέσα από κοινή δράση και συντροφικότητα,     μέσα από το εμείς και όχι το εγώ,                                 
μέσα από έργα και όχι λόγια,  από πράξεις και όχι υποσχέσεις   θα μπορέσουμε        να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις που διανοίγονται μπροστά μας.
 
Όμως  Κάθε καινούργιο, πόσο μάλλον μια νέα χρονιά, όπως είναι το 2014,          ξυπνά μέσα μας την ελπίδα.
Κι αυτή ακριβώς η ελπίδα αποτελεί τη δύναμη του καθενός μας.
Χωρίς ελπίδα, χωρίς αισιοδοξία θα ήμασταν καταδικασμένοι.
Αγαπητοί Συνάδελφοι                                                                                   
Για άλλη μια φορά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος οι αγωνιστές συνάδελφοί μου στο  Διοικητικό Συμβούλιο,τους οποίους και ευχαριστώ δημόσια για την άψογη  συνεργασία  θα είμαστε  στην πρώτη γραμμή  των εξελίξεων.
Σας ζητώ να μην εγκαταλείψουμε  ούτε τώρα , ούτε ποτέ,  τη  προσπάθεια ανάκτησης  της αξιοπιστίας  και της αξιοπρέπειάς μας.                                                                                                               Το οφείλουμε στους γονείς μας και τα παιδία μας.
Σήμερα, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου μας  συνηθίζεται να γίνεται αναφορά στα πεπραγμένα,
Για μας δεν είναι τα πεπραγμένα που μετρούν. Είναι η ουσία!
Και ουσία είναι ότι έχει αποτέλεσμα.
Δεν μπορώ όμως έστω & επιγραμματικά να μη σας αναφέρω

1)Στην Ομοσπονδία με θέματα Ο.Α.Ε.Ε. – Φορολογικό – Κυριακάτικη Αργία κ.α.
2)Συνάντηση με τον Κύριο Αντιπεριφερειάρχη στη Σύρο για τις Κυριακάτικες αργίες.
3)Στο 7ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων που έγινε στη Σαντορίνη.
4)Στα γραφεία της OLYMPIC AIR για περαιτέρω βελτίωση των αερογραμμών της Νάξου.
5)Σε συμβούλια του Επιμελητηρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.
6)Οργανώσαμε τηλεδιάσκεψη στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικοδήμου (σύνδεση με τη Νίκαια ) για το φλέγον θέμα του Ο.Α.Ε.Ε.
7)Υλοποιήσαμε τα 3 επιμορφωτικά επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ για τους εργαζομένους που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη διοίκηση.
8)Καταγραφή  των  ανέργων στα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ .
9)Συμμετείχαμε σ’ όλες τις επιτροπές και διαβουλεύσεις για θέματα Τουρισμού, Κυκλοφοριακό, κ.α. ακόμα και στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο μας .
10) Ενέργειες για την πάταξη του παρεμπορίου. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο τον Κύριο Λιανό
11)Ο Εμπορικός Σύλλογος έδωσε το στίγμα του και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τη μουσική στους δρόμους για τέταρτη συνεχή χρονιά ,το στήσιμο της Φάτνης με τη βοήθεια των συναδέλφων, επίσης συνεργαστήκαμε με τον ΝΟΠΠΑΠΑ για τον ερχομό του Αι Βασίλη στην άμαξα με τα δώρα που μοιράστηκαν στα παιδιά. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο Κύριο Ναυπλιώτη και το Δ.Σ.
12)Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμαρχο τον Κύριο Μαργαρίτη και τον αντιδήμαρχο τον Κύριο Λιανό που στήριξαν  το αίτημα μας για περισσότερο  φωτισμό στην παλιά την αγορά. στην οδό Παπαβασιλείου ,στον δρόμο προς την πλατεία Πρωτοδικείου .
13)Στην προσπάθεια μας να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου μας καταφέραμε τη συστέγαση του Ο.Α.Ε.Ε. με το ΙΚΑ με τη βοήθεια του Υπουργού του Κυρίου Βρούτση και τον ευχαριστούμε επίσης και τη μεταφορά του γραφείου μας σε χώρο  που μας παραχώρησε η Περιφέρεια. Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  τον Κύριο Μαχαιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη τον Κύριο Πουσαίο, και τα μέλη του διοικητικού  συμβουλίου της περιφέρειας τον Κύριο Θεόφιλο και τον Κύριο Γκούφα.
14) Ετοιμάζουμε  το νέο site του συλλόγου μας όπως και αρχείο ηλεκτρονικών διευθύνσεων των μελών μας το οποίο   θεωρούμε απαραίτητο εργαλείο για την ενημέρωση όλων μας.

Καλή, δημιουργική και ελπιδοφόρα Χρονιά!

Υγεία και Ευτυχία για όλους!

Σας ευχαριστώ.


Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Μπλα μπλα μπλα... Τους πολιτικάντηδες τι τους θέλανε εκεί? Η παρουσία όσων μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση έδωσε κύρος στην εκδήλωση; Να γιατί οι επαγγελματίες έχουν γυρίσει την πλάτη στον Εμποροεπαγγελματικό που "μάχεται" για τα συμφέροντα των επαγγελματιών...