Τρίτη, Δεκεμβρίου 17, 2013

Ιστορική νίκη για τον ΑΜΣ Φιλωτίου

Σημαντική νίκη για τις Γυναίκες του ΑΜΣ Φιλωτίου που επικράτησαν το Σάββατο στο ΔΑΚ 3-1 επί του ΑΣΕ Νεωρίου, κατακτώντας το πρώτο τους τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι δύο ομάδες προσέφεραν έναν αγώνα με αστείρευτο σασπένς, καθώς σχεδόν όλα τα σετ κρίθηκαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, με τα κορίτσια του Φιλωτίου να δείχνουν χαρακτήρα στα καίρια σημεία και να φτάνουν τελικά στην πρώτη νίκη που έχουν κάνει ποτέ με αντίπαλο το Νεώριο, που πήγε στη....
Νάξο, έχοντας 2-3 σημαντικές απουσίες.
Νέα πρόσωπα
Ο ΑΜΣ Φιλωτίου είχε νέα πρόσωπα στη σύνθεση του, καθώς η πρώην άσσος του Πανναξιακού Αγγελική Απειρανθίτου, ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΑΜΣ Φιλωτίου, όπου φυσικά θα προσδώσει τεράστια ποιότητα, όπως το ίδιο ισχύει και για τη λίμπερο αγγελική Στεργίου, η οποία είναι το νέο απόκτημα της ομάδας και μάλιστα χθες ανέλαβε και χρέη του προπονητή, αφού ο Γιάννης Φραγκίσκος απουσίαζε λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων.
Όσον αφορά το Νεώριο εκεί ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Κυριακόπουλος έχει τη χαρά να εργάζεται με πολλά νέα παιδιά, που έχουν ταλέντο, βλέποντας το μέλλον να ανήκει στην ομάδα του.
Ο αγώνας
Ένα πραγματικό ντέρμπι ήταν αυτό που έγινε στο ΔΑΚ Νάξου, όντας από τα λίγα παιχνίδια βόλεϊ που στην εξέλιξη του οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Τελικά επικράτησε η πιο έμπειρη ομάδα που ήταν αυτή του Φιλωτίου, που είχε τις: Ρίτσι, Σοφία Βασιλάκη και Απειρανθίτου σε μεγάλη μέρα, ενώ άριστες εντυπώσεις άφησε και η παρουσία της μικρής Τσακωνιάτη. Από τις φιλοξενούμενες ξεχώρισαν οι: Ξαγοράρη, Λουλού και Πρίντεζη.
Το 1ο σετ ήταν το ευκολότερο για τις Ναξιώτισσες, καθώς ήταν σταθερά μπροστά στ σκορ, μέχρι να το πάρουν με 25-20. Η συνέχεια εξελίχθηκε σε θρίλερ με τις δύο ομάδες να πάνε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος, όπου το Νεώριο είχε καλύτερες επιλογές, παίρνοντας το 2ο σετ με 24-26.
Στο 3ο σετ ο ΑΜΣ Φιλωτίου ήταν σταθερά μπροστά φτάνοντας στο 21-14, που με την άνοδο της απόδοσης του Νεωρίου έφτασε στο 21-19, που στη συνέχεια έγινε 23-22, με τις γηπεδούχες να σοβαρεύονται και να το παίρνουν τελικά με 25-22. Στο 4ο και τελευταίο σετ ο ΑΣΕ Νεωρίου ήταν σταθερά μπροστά με μικρή διαφορά πόντων (1-2), μέχρι που το Φιλώτι ισοφάρισε σε 21-21, με τους τελευταίους πόντους να είναι πραγματικά ψυχοφθόροι για τις δύο ομάδες και τον ΑΜΣ Φιλωτίου να επιστρατεύει την εμπειρία και να καθαρίζει τελικά το σετ με 26-24 και το παιχνίδι με 3-1 σετ.
Τα σετ: 25-20 (25'), 24-26 (27'), 25-22 (26'), 26-24 (28')
ΑΜΣ Φιλωτίου (Στεργίου): Χάλκου, Απειρανθίτου, Βασιλάκη Μ., Βασιλάκη Σ., Ρίτσι, Βασιλάκη, Στεργίου, Τσακωνιάτη.
ΑΣΕ Νεωρίου (Κυριακόπουλος): Πατσέα, Καραηλία Μ., Συρίγου, Βασάλου, Πρίντεζη, Παπαθανασίου, Λουλού, Κουμότου, Χατζηγεωργίου, Σταυροπούλου, Ξαγοράρη, Μπουντούρη.
ΠΗΓΗ WWW.SPORTCYCLADES.GR
Γραφείο τύπου ΑΜΣ Φιλωτίου
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :