Τετάρτη, Δεκεμβρίου 18, 2013

Διαμαρτυρία Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νάξου για διακοπή μαθημάτων τμήματος "ένταξης"

  Ενημερώνουμε τους γονείς ότι πριν λίγες μέρες διακόπηκε η λειτουργία μαθημάτων του μοναδικού τμήματος "Ένταξης" που λειτουργεί στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου και εξυπηρετεί παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες απ' όλη τη Νάξο.
Ο Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 1ου γυμνασίου Νάξου θεώρησε χρέος του να.....
αντιδράσει - ιδιαίτερα μετά από διαμαρτυρίες γονέων - και γι' αυτό έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σύρο.

Δείτε στο αρχείο που σας επισυνάπτουμε την επιστολή.

Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Νάξου
http://syllgon1gn.blogspot.gr/




Προς: Δ.Δ.Ε Κυκλάδων
                                                            Μέσω 1ου Γυμνασίου Νάξου



ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη διακοπή του Τμήματος  Ένταξης.


          Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε χθες για τη διακοπή του τμήματος «Ένταξης»  στο σχολείο μας έως την επαναλειτουργία του με αναπληρωτές καθηγητές μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Τμήμα «Ένταξης» λειτουργεί στο σχολείο μας από το σχολικό έτος 2004-2005, το μόνο Γυμνάσιο στο νησί που διατηρεί αυτό το τμήμα και εξυπηρετεί μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες όχι μόνο του σχολείου μας, αλλά και άλλων γυμνασίων (χώρας και χωριών). Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα ένιωθαν μειονεκτικά μέσα στη σχολική κοινότητα, καθώς θα αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν τα κανονικά μαθήματα στην τάξη, βρήκαν μέσα από αυτά τα τμήματα τον τρόπο να συνεχίσουν ομαλά τη μαθητική τους ζωή. Η προσφορά τους, λοιπόν καθώς και η προσφορά των εκπαιδευτικών που τα έχουν αναλάβει, είναι πολύτιμη.
          Τα εν λόγω τμήματα λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς με δική σας έγκριση και σύμφωνα με το έγγραφο με Α.Π 7939/18-11-2004, εφόσον δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ειδικοί αγωγής, μπορούν να διδάξουν υπηρετούντες εκπαιδευτικοί είτε για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου είτε με υπερωριακή διδασκαλία. Θεωρούμε ότι η απόφαση της διακοπής του τμήματος αυτού κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι αντιεκπαιδευτική κίνηση, δεδομένου ότι οι καθηγητές  που διδάσκουν στο τμήμα δεν αναπληρώνονται άμεσα από άλλους, αλλά πρέπει να αναμένουμε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Σας θυμίζουμε  ότι ως γονείς και Κηδεμόνες αναμένουμε και τη λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, που η οικονομική κρίση των ημερών μας την κάνει πιο επιτακτική. Επίσης το πρώτο Γυμνάσιο δεν ξέρουμε αν  θα έχει Θεολόγο μιας και ο ήδη διδάσκων έχει υποβάλλει τα χαρτιά του για παραίτηση λόγω συνταξιοδότησης, θέματα σοβαρά που ζητούν άμεση λύση.
          Ως εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, μετά από έντονες αντιδράσεις γονέων, κηδεμόνων και μαθητών ζητούμε τη συνέχιση και τη μη διακοπή του τμήματος «Ένταξης» έως το τέλος τουλάχιστον της σχολικής χρονιάς 2013-2014, πρώτον γιατί είμαστε ευαισθητοποιημένοι και φέρουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά αυτά, που έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και δεύτερον γιατί δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς στην καταιγιστική υποβάθμιση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού συστήματος.
          Σας παρακαλούμε πολύ να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας την αντίδραση και συγχρόνως την  παράκληση των Γονέων και να προβείτε το συντομότερο δυνατό σε ενέργειες που είναι για το καλό των παιδιών αυτών γνωρίζοντας τη δική σας ευαισθητοποίηση για το θέμα, κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας.
          Παρακαλούμε όμως απαντήσετε άμεσα.
                                                       Η Πρόεδρος

                                                   Σταματούλα Κατσούλη
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :