Πέμπτη, Νοεμβρίου 21, 2013

Σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη Γ.Γ. Α.Δ.Α., Χριστιάνα Καλογήρου και τον Π. Ν.Α., Γιάννη Μαχαιρίδη

Τη Νάξο επισκέφτηκαν η Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, στα πλαίσια του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, πολιούχου της Χώρας Νάξου.
     Μετά την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και τη λιτάνευση της.....
ιερής εικόνας, ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο, με θέμα τα εν εξελίξη έργα του Δήμου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η κ. Γενικός, ο κ. Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Γκούφας και Λάζαρος Θεόφιλος, οι Αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος, Δημήτρης Λιανός και Μανόλης Πολυκρέτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Καραπάτης, ο Πρόεδρος του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Ιάκωβος Ναυπλιώτης και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Μανόλης Ζουγανέλης.
     Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο για την εξέλιξη των έργων, που πραγματοποιούνται, καθώς και για τα προγραμματισμένα έργα και την πορεία υλοποίησής τους. Η εξελισσόμενη πορεία της κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου, ο αποχετευτικός αγωγός στα νότια παράλια, η εκβάθυνση του λιμένα Νάξου, η φωτοσήμανση της βραχονησίδας «Φρουρός», το έργο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης της παραλίας της Χώρας, η νομιμοποίηση και παραχώρηση των αιγιαλών στο Δήμο, οι επισκευή των λιμένων λόγω της φθοράς από φυσικές καταστροφές και ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Επίσης, ευρεία αναφορά έγινε στους τομείς στήριξης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – ΕΣΠΑ 2014 - 2020, προκειμένου να υπάρξει σχεδιασμός για νέα έργα προς ένταξη.
     Για θέματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως η νομιμοποίηση των αιγιαλών, η κ. Χριστιάνα Καλογήρου πρότεινε νέα σύσκεψη εντός του μηνός στη Σύρο με τη συμμετοχή της  Κτηματικής Υπηρεσίας και αντιπροσωπίας του Δήμου.
     Μετά το τέλος των συζητήσεων, οι παριστάμενοι μετέβησαν στον Απόλλωνα, προκειμένου να επισκεφτούν το χώρο του ΒΙΟ.ΚΑ. και να δουν από κοντά  τον τρόπο λειτουργίας του.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :