Σάββατο, Νοεμβρίου 09, 2013

Ο ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΜΙΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΕΙ

Μια σπουδαία εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα 5 Νοεμβρίου 2013 στο γραφείο του δημάρχου Νάξου. Ο Μανώλης Γ. Σιδερής, εγγονός του αείμνηστου Σταθάκη, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής Αντώνη Αλιμπέρτη επισκέφτηκε τον Δήμαρχο και του επέδωσε επιστολή των κληρονόμων του Σταθάκη με την οποία δωρίζουν το ιστορικό σπίτι του Σταθάκη στο τοπικό διαμέρισμα Κωμιακής με.... τον όρο αυτό να γίνει "μουσείο ιστορίας και πολιτισμού της Κωμιακής - Ευστάθιος Χωριανόπουλος"
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, η δωρεά θα γίνει αποδεκτή και υποσχέθηκε να θέσει το θέμα προς ψήφιση στην π΄ρωτη από σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου. 
Ο Αντώνης Αλιμπέρτης δήλωσε στον δήμαρχο ότι οι Κωμιακίτες θα συμβάλλουν στην επισκευής της οικίας Σταθάκη με προσφορά εθελοντικής εργασίας και με άλλους τρόπους, όπως εκδόσεις βιβλίων, προσφορές επιστημόνων, κατασκευαστών, Συλλόγων κ.λπ..
Είναι ήδη γνωστό ότι βρίσκεται υπό έκδοση το ανέκδοτο έργο του φιλόλογου Νίκου Λεβογιάννη: "Το γλωσσικό ιδίωμα της ορεινής Νάξου", το οποίο θα συνοδεύεται με ένα ηλεκτρονικό λεξικό (CD) 6.500 λέξεων του ιδιώματος και τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό.
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :