Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2013

Οργή οικογένειας Φύσσα για την αφίσα ΠΑΣΟΚ

Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση εκφράζει η οικογένεια Φύσσα, δια του συνηγόρου της Γ. Μαραγκού, για την αφίσα του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται φωτογραφία του Παύλου Φύσσα. Απάντηση εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο συνήγορος διάβασε ανακοίνωση της οικογένειας όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «ο Φύσσας δεν τους ανήκει, δεν ήταν στον χώρο τους, πολύ περισσότερο που ήταν βαθιά αντιμνημονιακός».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως ο Π. Φύσσας είχε τη δική του ιδεολογία, διαπνεόταν από.....
αριστερές ιδέες, αλλά δεν ήταν ενταγμένος σε κομματικούς σχηματισμούς, και γίνεται λόγος για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ «να καπηλευθεί και να ιδιοποιηθεί τη θυσία του Παύλου Φύσσα χωρίς να του ανήκει».

Στην ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο με τη ζωή του, τα τραγούδια του και την υπερηφάνειά του και γι' αυτό συμπεριλήφθηκε στην αφίσα μαζί με τους Λαμπράκη, Πέτρουλα και Τεμπονέρα. “Για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

“Το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια. Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό” καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.enet.gr
Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :