Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

Ολοκληρώνονται οι εργασίες της φωτοσήμανσης της βραχονησίδας «Φρουρός»

Τη βραχονησίδα «Φρουρός» επισκέφτηκαν σήμερα, 29 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μαμουζέλος, ο Λιμενάρχης Νάξου Αλέξης Αποστολόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Μανόλης Πολυκρέτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου Ευθύμης Μαυρογιάννης και το μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Σταμάτης Καπίρης, προκειμένου να εποπτεύσουν τις εργασίες που γίνονται εκεί για την κατασκευή βάθρου έδρασης και.......
ανωδομής φανού για τη φωτοσήμανση της βραχονησίδας.
     Η κατασκευή του  βάθρου ολοκληρώνεται σήμερα  και θα ακολουθήσει η τοποθέτηση  του φανού από την Υπηρεσία  Φάρων. Το έργο είναι συνολικής  δαπάνης 120.000 ευρώ και χρηματοδοτείται  από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Νάξου.
    «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ασφάλειας των πλοίων, που προσεγγίζουν τον λιμένα της Νάξου. Πολλά ήταν τα ατυχήματα που είχαν συμβεί κατά το παρελθόν με τις προσκρούσεις μικρών και μεγάλων πλοίων στη βραχονησίδα «Φρουρός». Στο εξής, με τη φωτοσήμανση του βράχου, η ασφάλεια των ναυτικών και των επιβαινόντων στα πλοία επιτυγχάνεται επαρκώς», δήλωσε ο ΔήμαρχοςΜανόλης Μαργαρίτης.
     Ο Πρόεδρος του  Δ.Λ.Τ. Νάξου Γιάννης Μαμουζέλος τόνισε: «Είναι ένα έργο στο οποίο δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του διαρκούς επαπειλούμενου κινδύνου, που διέτρεχαν όλα τα σκάφη που περνούσαν από την περιοχή. Πρόσφατα, πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχαμε την προσάραξη στη βραχονησίδα ενός ιστιοφόρου σκάφους. Εκεί είχε προσκρούσει πριν 13 χρόνια το Ε/Γ «ΖΕΥΣ», το οποίο βυθίστηκε και υπήρξε ο θάνατος ενός αμερικανού επιβάτη. Σ’ αυτά τα βράχια είχε προσαράξει και το Ε/Γ Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Πάρα πολλά ήταν τα σκάφη, που είχαν προσκρούσει στο συγκεκριμένο σημείο και πολλά ατυχήματα συνέβησαν. Η φωτοσήμανση του «Φρουρού» θα αποκρούσει κάθε πιθανό κίνδυνο για τους ναυτιλομένους».
     Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης δήλωσε την ικανοποίησή του για το έργο και για τη διασφάλιση της ναυτικής οικογένειας και των παραθεριστών που προσεγγίζουν τη Νάξο με ιδιωτικά πλωτά μέσα, πολλοί εκ των οποίων 
αγνοούν τον κίνδυνο της βραχονησίδας






Bookmark and Share
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια :